A szétlőtt Gáza ellenére a Hezbollah-vezér szerint „Izrael semmit nem ért el”

2024. január 14. 19:15

Haszan Naszrallah úgy véli: Izraelnek hamarosan nem lesz más választása, mint elfogadni a gázai ellenállás feltételeit.

2024. január 14. 19:15
null

A Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetője vasárnap, a gázai hadművelet századik napján úgy vélte, hogy Izrael kudarcot vallott gázai céljai elérésével, ezért kénytelen lesz tárgyalni.

Mit ért el az ellenség a száz nap alatt a gyilkoláson kívül?” 

– tette fel a kérdést televíziós beszédében Haszan Naszrallah. „(Izrael) semmilyen tényleges vagy látszólagos győzelmet nem ért el. Elbukott a kihirdetett, félig nyilvánosságra hozott, illetve hallgatólagos céljai elérésében” – tette hozzá Naszrallah. „Ha így folytatja, legyen szó Gázáról, Ciszjordániáról, Libanonról, Jemenről vagy Irakról, az ellenséges kormánynak nem lesz más választása, mint elfogadni a gázai ellenállás feltételeit, azaz véget vetni a gázai agressziónak és tárgyalni” – vélte Hezbollah főtitkára.   

A Hamász fegyvereseinek október 7-i, mintegy 1200 halálos áldozatot követelő Izrael elleni támadására válaszul Izrael légitámadásokat, majd szárazföldi offenzívát indított a Hamász uralta Gázai övezetben, amelyben a szervezet egészségügy-minisztériumának legfrissebb adatai szerint 23 968 ember halt meg, többségükben nők és gyermekek. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Mohammed Zaatari

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 15. 19:32
"ÖLNI TUDNÉK a BÉKÉÉRT" - Javszer Arafat, egykori arab terroristavezér. A mai HamaSS s HezbollaH Harcosok is is ebben a sötét szellemben nevelkedtek. "Never will peace among the olive trees" - véli sz összes hozzáértő.
Tommaso
2024. január 15. 19:00
A csecsemőbarát, békeszerető arab terroristák nagyon megszivták, hogy Izrael - ki tudja miért - nagyon megorrolt rájuk. Talán I feel the earth move under my feet v. karakter-2 v alexandrosz-2 tudják, de ők hallgatnak. A népirtást az iszlamista terroristák követték el. Ők CÉLZOTTAN és SZÁNTSZÁNDÉKKAL fogtak neki civilek lemészárlásához. Izrael részéről a civil áldozatok "csak" járulékos veszteség, amiért kizárólag a palesztin terroristák a felelősök. Mert olyan helyekre telepitik a rakétakilövőiket és tárolják a fegyvereiket, ahol sok a civil.
Tommaso
2024. január 15. 18:53
PALESZTIN NÉP NEM is LÉTEZIK. Nagyongyagya ez a karakter-2, ha még ezt sem tudja. A palesztinában élő arabok olyanok, mint a Jordániában vagy Libanonban élők. 60 éve JAVSZER Arafat találta ki ezt a palesztin nép fogalmat, politikai előnyszerzés céljából.
Tommaso
2024. január 15. 18:50
karakter-2 , te gyagya! Mi volt Izrael célja? Kiszabadítani a túszokat, és megsemmisíteni a Hamászt. A túszok fele szabad. Izrael ügyesen tárgyalt, mert NEM SZÁZ terroristát engedett szabadon cserébe egy zsidóért, hanem túszonként csak HÁRMAT. És egy túsznak teljesen mindegy, mi módon szabadul. karakter-2, tényleg gyagya vagy, ha még ezt sem fogod fel. -
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!