Az Európai Parlament új alelnöke máris Magyarországnak üzent

2024. január 30. 10:35

Jan-Christoph Oetjen szerint Magyarország nem veheti át nyáron az EU Tanácsának soros elnökségét, mert „lábbal tiporja a jogállamiságot".

2024. január 30. 10:35
EUROPEAN PARLIAMENT - PLENARY SESSION

„Azok a tagállamok, amelyek lábbal tiporják a jogállamiságot, nem képviselhetik az Európai Uniót a külvilág felé" – jelentette ki Jan-Christoph Oetjen, az Európai Parlament 14 alelnökének egyike. A Die Zeit beszámolója alapján

a Német Szabaddemokrata párt politikusa csupán január közepén foglalta el pozícióját, de máris van véleménye arról, hogy Magyarország júliusban átveszi az EU Tanácsának elnökségét – határozottan ellenzi.

Oetjen egyébként azt is elutasítja, hogy Ukrajna gyorsított eljárásban legyen az Európai Unió tagja. Szerinte ehhez olyan kritériumoknak kell megfelelni, mint a jogállamiság biztosítása és a korrupció elleni küzdelem.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kovács Zoltán

Facebook

Idézőjel

Tisztában vagyunk az EP támadásának valódi okaival.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Martin Bertrand

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jooeee
2024. január 30. 18:13
Ez a kis köcsög nagy kapkodásba kezdett, csak vigyázzon, le ne verjen valamit, a német gazdák nem tolerálnak semmi mellébeszélést, jobban tenné, ha velük foglalkozna!
kunfia1
2024. január 30. 14:36
"a Német Szabaddemokrata párt politikusa csupán január közepén foglalta el pozícióját, de máris van véleménye" Fura, Orbánék szerint, van, akinek a pozíciótól jön meg a véleménye... Az elképzelhetetlen, hogy előtte is volt?
nyugalom
2024. január 30. 14:34
Ki ez a barom? Tudja egyaltalan, hol van Mo?
egonsamu
2024. január 30. 14:28
A haladó Nyugaton minden kö alatt, minden repedésben, minden korhadt fatörzsben csupa agyhalott féreg lakik. Néha ha kisüt a napocska elöbújnak és megváltják a világot. Aztán belepusztulnak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!