Bemutatkozott a fronton az új orosz csodafegyver, de aztán jött a HIMARS (VIDEÓ)

2024. január 02. 21:07

Reggel bemutatták, estére már csak pár csavar maradt belőle.

2024. január 02. 21:07
null

Az orosz védelmi tárca kedden a kora reggeli órákban kürtölte világgá, hogy megkapta a hadsereg az első Jasztreb-AV tüzérségi felderítő rendszert. Az öröm azonban nem tartott sokáig, mert az ukrán hadsereg napközben bejelentette: az első adag eszközt egy HIMARS segítségével el is pusztították. A találatok ellenére látható, hogy a kezelőszemélyzet sikeresen elhagyja a járművet.

Az orosz fegyveres erők immáron a legújabb Jasztreb-AV tüzérségi felderítő rendszereket használják a különleges katonai műveleti övezetben”

– idézte a tárcát a Portfólió.

A moszkvai vezetés szerint a Jasztreb-AV rendszerek növelik a saját tüzérségi csapásaik hatékonyságát, illetve a túlélési képességeket a harctéren. A 2022-es orosz fegyverexpón bemutatott rendszer ára nagyságrendileg 250 millió dollár.

 

Nyitókép: Képernyőmentés/X

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anonymtalan2
2024. január 03. 11:55
Érdekes 3 napja még 40 cm hó volt arra.
Janika50
2024. január 03. 09:53
Jól értem, a HIMARS ukrán gyártmányú fegyver, mer ha nem akkor az oroszok a gyártóval háborúznak. Egyet el kell ismerni az amcsiknak, évtizedek ota sikeressen bele tudnak rángatni számtalan országot, minden háborújukhoz és ez nem őket minősiti. A legnagyobb szolga lelkek mindig európaiak voltak, akik kaptak egy kétség kivül magas életszinvonalat, cserébe a lelkükért. Még javában két pólusu volt a világ, amikor rendszeressen kezttem járni, megismerni a nyugatot. Azomban hamar rá jöttem, az egész szemfényvesztés. Semmilyen produktum nem támasztotta alá a látszatot. Törtem a búrám, mi lehet az alap, aztán az Anyám, -Baroness, Feldherinnek született- megmondta. A világ félezer éves kifosztása az alapja a viszonylagos gazdagságnak. Napjainkra igen csak repedezik a konstrukció.
kamasuka
2024. január 03. 09:47
Ha bejelentette, biztos így van. Tehát nyertek, nem kell az EU és USA adófizetők pénze sem.
files32
2024. január 03. 09:12
Semmit el nem hinni birkák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!