Folytatódik a Biblia-per Finnországban

2024. január 12. 16:32

A finn államügyész fellebbezést nyújtott be.

2024. január 12. 16:32
null

Mégsem ért véget a világhírűvé vált Biblia-per Finnországban. Az ügy főszereplője bejelentette: kész megvédeni a szólás- és vallásszabadságot – írta meg az Axioma. Ugyanis a finn államügyész bejelentette, fellebbezést nyújt be a Biblia-per néven elhíresült ügyben.

A fellebbezésre annak ellenére kerül sor, hogy az ügyben korábban első- és másodfokon egyaránt felmentették a vádlottakat, Päivi Räsänen kereszténydemokrata parlamenti képviselőt, az ország korábbi belügyminiszterét és Juhana Pohjola evangélikus püspököt.

A politikust azért helyezték vád alá 2021-ben, mert korábban egy egyházi vitában megszólalva közösségi oldalán idézetet osztott meg Szent Pál apostoltól. 

A képviselő kiállt a hagyományos keresztény tanítás mellett és kérdőre vonta egyházát, amiért az támogatólag lépett fel az LMBTQ-lobbi legnagyobb finn rendezvénye, a Helsinki Pride mellett, a rendezvénysorozat némely alkalmának pedig helyszínt is biztosított. Pohjola püspök azért állt bíróság elé, mert kiadója volt Räsänen egy írásának, amelyben a keresztény családanya a hagyományos családmodell védelmében érvelt.

Az ügyész fellebbezését követően most a Legfelsőbb Bíróságnak kell eldöntenie, hogy tárgyalja-e az ügyet.

Nyitókép: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / AFP

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbkb
2024. január 13. 14:00
Ezért kell ügyvédnek menni. Mit kaszálnak ezen a baromságon!
ügyvéd
2024. január 13. 13:20
Téboly
Namond
2024. január 13. 11:44
A derék finn államügyész ellen nem kellene pert indítani, például zaklatás megvalósítása hivatali visszaélés keretében, történelem tagadással a múlt meghamisítása érdekében?
katedralista1957
2024. január 13. 09:22
Ez egy vallásháború. Az emberi-jogi vallás/muszlim vallás szabadon terjesztehető, míg más hitbeli meggyőződés tiltva van. Mit szólnának ehhez a finn ősök, hogy mivé lettek elbutult utódaik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!