Mint egy akciófilmben – palesztinnek álcázott izraeliek likvidáltak terroristákat egy kórházban (VIDEÓ)

2024. január 30. 14:29

Az akciót a kórház biztonsági kamerája is rögzítette.

2024. január 30. 14:29

Magukat palesztinnak álcázó izraeli kommandósok egy ciszjordániai kórházban öltek meg kedden három palesztin fegyverest, akik közül gyanújuk szerint az egyik éppen terrortámadást készült elkövetni, a másik kettő pedig korábban vett részt valamilyen támadásban – közölte az izraeli hadsereg és a rendőrség.

Egy kórházi biztonsági kamera által készített és az internetre felkerült felvétel tanúsága szerint tucatnyi kommandós – akik közül három nőnek öltözött, kettő pedig egészségügyi alkalmazottnak – géppisztollyal a kezében ment végig sietve a dzseníni Ibn Szina kórház egyik folyosóján.

Az a megölt palesztin fegyveres, egy bizonyos 27 éves Mohamed Dzsalamne, aki a hadsereg gyanúja szerint éppen terrortámadásra készült,

 szintén Izrael szerint a Hamász iszlamista szervezet Izrael elleni október 7-i támadásából kapott ihletet ehhez. „Dzsalamne terrortámadást akart végrehajtani, és a kórházat rejtekhelyként használta, ezért ártalmatlanították” – közölte a hadsereg.

A két másik palesztin az izraeli katonaság szerint a Hamásszal szövetséges Iszlám Dzsihád szervezet dzseníni sejtjének tagja volt, és korábban részt vett izraeliek elleni támadásban.

Hivatalos palesztin forrásból egyelőre nem erősítették meg a megölt palesztinok kilétét. A kórházi akcióról azonban a Ciszjordánia polgári kormányzását ellátó Palesztin Hatóság hivatalos rádiójának számító Palesztina Hangja is beszámolt.

A vonatkozó felvételt alább tekintheti meg:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. március 27. 12:32
A háborút kirobbantó terroristák elleni harcot azok kapitulációjáig folytatni kell. Ahogy azt a II. világháborúban az amcsik és a szovjetek tették az ok nélkül rájuk támadó agresszor japánok, és a német nácik ellen.
0123456789-2
2024. január 31. 17:56
https://www.youtube.com/watch?v=UhDWHEJdH3g
0123456789-2
2024. január 31. 17:50
Ismét megjelentek a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák: @alexandrosz-2, @karakter-2, @MaBaker, @Tasi János, @Hillary Clinton bázisdemokrata stb.
0123456789-2
2024. január 31. 17:50
Ismét megjelentek a nemzetiszocialista, rasszista, antiszemita nyilasocskák: @alexandrosz-2, @karakter-2, @MaBaker, @Tasi János, @Hillary Clinton bázisdemokrata stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!