Kivételesen tudja a Biden-kormány, hogy hol tartózkodik a védelmi minisztere

2024. február 14. 07:29

A komoly betegséggel küzdő miniszter átmenetileg otthonról látja el a feladatait.

2024. február 14. 07:29
DOD Secretary Austin Holds A Press Briefing At The Pentagon

Ahogy korábban megírtuk, január elején úgy tűnt el napokra Lloyd Austin, amerikai védelmi miniszter, hogy a hollétéről még Joe Biden elnököt sem informálták. A miniszter lényegében nem tájékoztatta a saját kormányát az egészségügyi állapotáról. A szokatlan eljárás körüli botrány során Austin elismerte hogy hibázott. Február hónap elején a Pentagon szóvivője bejelentette, hogy Lloyd Austin rákkal küzd, és hogy sürgősséggel kórházba kellett szállítani.

A CNN értesülése szerint kedden újra kiengedték a kórházból a védelmi minisztert, miután a héten hólyagproblémák miatt a Walter Reed Nemzeti Katonai Egészségügyi Központ intenzív osztályára került. A Pentagon közleménye szerint a miniszter állapota stabil, és néhány napig még otthonról fogja ellátni a feladatait.

Az eredeti tervek szerint Austin kedden Brüsszelbe utazott volna az Ukrajna támogatására alakult nemzetközi kontaktcsoport ülésére, valamint hogy részt vegyen a NATO védelmi miniszteri tanácskozásán, de ezt az útját végül lemondták.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Alex Wong/Getty Images

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2024. február 14. 15:07
A nagy kover tul sok gmo gabonat fogyasztott.
RasPutin
2024. február 14. 07:37
És hová tünt el Orbán Viktor és kormánya? Kihelyezett kormányülés van Grazban? :)))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!