Megbüntettek egy taxisofőrt Németországban, mert bibliai idézet olvasható az autóján

2024. február 26. 06:00

Egyre szűkül a keresztények mozgástere Németországban.

2024. február 26. 06:00

Az Axióma arról ír, hogy „vallási reklám” miatt bírságolnának egy iráni származású, keresztény hitre tért férfit, mivel ez 

állítólag jogellenes.

 Jalil Mashali autójának hátsó ablakán ennyi olvasható: „Jézus ✝ Én vagyok az út, az igazság és az élet.” (Jn 14,6) Hozzáteszik: a németországi Essen városa még 2023 októberében szólította fel a taxisofőrt jogellenesnek mondott „vallási reklám” miatt a matrica eltávolítására és 1000 euróig terjedő bírsággal fenyegették. A hatóságok most 88,50 eurós bírságot és illetéket követelnek, de 

Mashali megtagadta a matrica eltávolítását és jogi úton megtámadta a döntést. 

„Jézus a legjobb dolog, amit bárkinek ajánlhatok, mert megváltoztatta az életemet. Ezért van a matrica az autómon, hogy bárki láthassa, akit érdekel. Nem akarok bajt okozni, de nem tettem semmi rosszat. Hálás vagyok ezért az országért, ahol mindenki szabadon megoszthatja a hitét. Remélem, hogy ezt továbbra is megtehetem, ha fellebbezek az igazságtalan bírság ellen” – fogalmazott Jalil Mashali.

Az ADF International jogi tisztviselője az X-en ezt írja: 

„Egy szabad társadalomban a kormánynak nem kellene elhallgattatnia a hit békés kifejezését.

 Jalil cselekedeteit védi a vallásszabadsághoz való alapvető emberi jog, amely magában foglalja a jogot, hogy valaki mélyen vallott meggyőződését megossza másokkal. Az államnak tartózkodnia kell attól, hogy igazságtalanul beavatkozzon ebbe a szabadságba”.

A portál emlékeztet: 

Németországpufferzónákat tervez kialakítani az abortuszklinikák körül,

 azaz tiltaná, hogy „keresztény életvédők a halálgyárak környékén imádkozzanak és segítséget ajánljanak azoknak az édesanyáknak, akik valamiért gyermekük megölését kérnék”. A jogszabály hamarosan jogerőre emelkedhet.

Nyitókép: Képernyőmentés/Axióma

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dekoninck-2
2024. február 26. 17:20
Insallah!
antal-2
2024. február 26. 12:51
Alapítottam egy keresztes sereget. Kiírtják a hazugságokat. Öten vannak. Atilla vezeti őket: Ego sum Atilla. Flagellum Dei... MŰKŐDIK!!!
antal-2
2024. február 26. 12:49
Öljetek meg minden kisdedet egy...nem! Két éves korig. Menjetek és gyilkoljatok! Menjetek és csináljatok történelmet! I. Heródes, Zsidó Király. Kr. korában Menjetek és öljetek meg mindenkit! Felnőttet és gyermeket! Benjamin Netanjahu, Kr.u. 2024-ben
atti64
2024. február 26. 12:34
NÉMETORSZAG SIRJÁT ANGELA MERKEL MÁR MEGÁSTA URSULA MEG ÁSSA TOVÁBB!!!!!!IGY VAN AZ AMIKOR A SZAR KERÜL A FELSZINRE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!