Politico: Ulf Kristersson lenyelte a büszkeségét és elzarándokolt Magyarországra

2024. február 26. 08:08

Az is kiderült a cikkből, hogy Orbán Viktor miért presszionált: kétoldalú tárgyalásokat akart.

2024. február 26. 08:08

A Politico a reggeli brüsszeli hírlevelében röviden összefoglalta, hogy hogyan is áll Svédország NATO-csatlakozásának kérdése. Először is, leszögezték, hogy a magyar parlament várhatóan hétfőn megszavazza a NATO-bővítést, s pénteken már a NATO főhadiszállásán felhúzzák (várhatóan) a svéd zászlót.

A végső bólintás pénteken érkezett Orbán részéről, amikor Ulf Kristersson svéd miniszterelnök lenyelte büszkeségét, és nagy tétű zarándoklatot tett a magyar fővárosba”

 – írták a látogatás kapcsán. Megjegyezte a lap, hogy svéd tisztviselők kezdetben megkérdőjelezték a miniszterelnök útját, attól tartva, hogy azt úgy fogják értékelni, mintha Orbán kétoldalú tárgyalásokra irányuló nyomásának engedtek volna. 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lilyana2
2024. február 26. 20:26 Szerkesztve
"Lenyelte a büszkeségét", vagy a műfogsorát! Mire verik magukat, hol van már a régi dicsőség, kész káosz már az az ország, lassan a migránsok diktálják a tamtamot.
pandalala
2024. február 26. 15:42 Szerkesztve
"svéd tisztviselők kezdetben megkérdőjelezték a miniszterelnök útját, attól tartva, hogy azt úgy fogják értékelni, mintha Orbán kétoldalú tárgyalásokra irányuló nyomásának engedtek volna" :-D / Egy ilyen helyzetben, úgy szeretném látni h "mi lett volna" ha nem jön el ..... ;-)) pl. a 4 darabos beszerzés kapcsán ezen a héten járt volna le az árajánlat érvényessége. .... Vajon, Orbánék megrendelték volna akkor is ha nem jön el? Lehet h igen, lehet h nem. Sosem tudjuk meg, hogy "mi lett volna ha" .. :-D / :-)
catalina11
2024. február 26. 11:30
tetszik, ahogy libernyákok a KO. után feltápászkodva porolgatják magukat és tántorognak az oxigénsátor felé, ahol már legyezgetik őket Soros szorítóinasai...
catalina11
2024. február 26. 11:28
contractor-2 2024. február 26. 08:51 Akkor is megszavaztuk volna, ha nem jön el. Ezzel inkább egy menekülő utat nyitott Orbánnak, mert mindenki látta nyugaton, hogy milyen kutyaszorítóba került az elmúlt 2 hónapban itthon és külföldön is és senki nem tudhatta biztosra, hogyan próbál ebből majd kitörni. Jobb ez így, irányított mederben." contractor elvtárs hozza a Vörös Segélyt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!