A Nyugatot kritizálta Erdogan

2024. április 17. 19:43

Szerinte a nyugatiak kettős mércével mérnek Izrael és Irán kapcsán.

2024. április 17. 19:43

Nyitókép: ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

A nyugati képmutatás vezetett a közel-keleti konfliktus eszkalációjához – jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök. Erdogan szerint a legutóbbi iráni támadást nem szabad úgy tekinteni, mintha az előzmények nélkül történt volna, az szerinte elsősorban az Benjamin Netanjahu hibája.

„Október 7-e óta az izraeli kormány provokatív lépéseket tesz, hogy a konfliktust az egész térségre kiterjessze.

Az izraeli kormány a nemzetközi jogot és a bécsi egyezményt megsértve célba vette Irán damaszkuszi konzulátusát, és ez volt az utolsó csepp a pohárban”

– fogalmazott Erdogan.

A teheráni diplomáciai képviseletre április 1-jén mért csapás az Iszlám Forradalmi Gárda (IRGC) Quds-erőinek hét magas rangú tisztjét, köztük két tábornokot ölt meg. Izrael hivatalosan nem vállalta a felelősséget a csapásért, de az izraeli légierő rendszeresen bombáz szíriai célpontokat önvédelemre hivatkozva.

„Azok, akik hallgattak Izrael agresszív hozzáállásával szemben, azonnal rohantak elítélni Irán válaszát” – tette hozzá később. A török elnök általánosságban is Izraelt hibáztatta a jelenlegi konfliktusért, mondván, hogy erői válogatás nélkül több tízezer palesztin civilt öltek meg Gázában. „Izrael több mint 132 napja népirtó politikát folytat” – mondta a török vezető.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadabb
2024. április 17. 22:24
Ki gondolta volna... hogy ott a fél Iráni vezérkar... mindenesetre nem szép dolog szomszédos országokra légicsapást mérni... (önvédelemből ja mert azt úgy szokták... átrepülnek a határ fölött és ledobnak pár bombát aztán hazarepülnek önvédelemből... :) Majd ezt mondhatom én is ha felrobbantok valakit egy szomszédos országban?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 17. 21:52
Na, a másik “békepárti” illibernyák! Orbán másik példaképe. Mikor Pestre jön, a helyi lakosoknak el kell bújni, mert a pribékjei szarrá verik őket. És ezt a nagy szuverén bozótharcos szemrebbenés nélkül jóváhagyja. 🤢🤮🤮🤮
kastellorizo
2024. április 17. 21:47
Tommaso 2024. április 17. 21:01 Ha igazad lenne,akkor sem lehetne megtámadni egy követséget. Amúgy az ukrán terrorhadsereget meg nyugati bázisokról támogatják.
Ehetős Odó
2024. április 17. 21:19
Má vót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!