Közben csendben megduplázta a nyereségét Oroszországban a Coca-Cola

2024. április 25. 07:02

Ahhoz képest, hogy a cég elvileg kivonult Oroszországból, sikerült nem csak az ottani forgalmát növelnie, de a nyereségét is megduplázta 2022-es évhez képest.

2024. április 25. 07:02
A Russian girl drinks Coca-Cola. 
The Coca-Cola company

Nyitókép: Vlad Karkov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A világhírű amerikai üdítőitalgyártó még 2022-ben jelentette be, hogy több más nyugati céggel együtt, demonstratíve kivonul az orosz piacról. Ehhez képest nem csak hogy szép forgalmat könyvelhetett el a tavalyi évben, de a nyereségét is sikerült megdupláznia az orosz piacon – írta meg a Magyar Nemzet.

A cég amelyik ott sem volt

A korábban Koka-Kola Eichbisi Evraziya névre hallgató A LLC Multon Partners továbbra is száz százalékban a Coca-Cola HBC Holdings B.V. holland cég tulajdonában van. Az üdítőgyártó ráadásul megduplázta a nyereségét a 2022-es évhez képest Oroszországban. 

Míg a cég nyeresége 2022-ben 4,59 milliárd rubel volt, addig 2023-ban már 10,25 milliárd rubelre emelkedett. 

Ez igen csak figyelemreméltó teljesítmény, különösen annak fényében, hogy a Coca-Cola elvileg már nem is folytat tevékenységet Oroszországban. Tehát annak ellenére, hogy a Coca-Cola remekül imitálta a távozását, továbbra is piacvezető tudott maradni az orosz piacon több termékével is, habár hivatalosan átnevezték Dobry Colára. 

Az új márkanév azonban továbbra is a Coca-Cola orosz vállalatához tartozik, így az új márkanévnek a meglehetősen gyengére sikerült megtévesztésen túl, üzletileg semmi értelme nem volt. A Dobry és Coca-Cola egyénként ízében kísértetiesen hasonlít egymásra, talán annyi a köztük lévő különbség, mint amennyi egyébként is megvan a különböző országokban forgalmazott Coca-Cola termékek között.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­n­y­­o­k­ ­­v­­á­r­n­­­a­­k­­­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
BCMVML
2024. április 26. 09:38
A zukránoknál fekete listán van a kakakola?
laszlokiss597
2024. április 26. 00:10
Ma meg az usa üzent nekünk a kretén nagykövetén keresztül,hogy aggasztja Magyarország Kína és Oroszország közeledése.Na,menjenek a pi...ba!
victory
2024. április 25. 16:41
Ezer éve nem ittam semmilyen cukros löttyöt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!