Macron is felkapaszkodott a Sidney-i hősök dicsőségvonatára

2024. április 16. 21:29

Sietett gratulálni a késelést megakadályozó honfitársainak a francia elnök.

2024. április 16. 21:29

Nyitókép: LAURENT CIPRIANI / POOL / AFP

Mint ismert, szombaton pánik tört ki egy Sydney-i bevásárlóközpontban: több jelentés érkezett késelésről és lehetséges lövöldözésről is.

A nemzetközi hírek arról számoltak be, hogy hat embert megkéseltek a Bondi-csomópontnál lévő Westfield bevásárlóközpontban. 

A rendőri akció során az elkövetőt egy intézkedő rendőrnő lőtte le.

Ezt is ajánljuk a témában

A Politico kedden arról írt, hogy Emmanuel Macron francia elnök üdvözölte a sydney-i késelésnél közbelépő francia „hősöket”.

Két honfitársunk is igazi hősként viselkedett” 

– fogalmazott, hozzátéve, hogy „nagyon büszke és hálás” a közbelépőknek.

Az X-en közzétett bejegyzésében Macron válaszolt Pierre-André Imbert, Franciaország ausztráliai nagykövetének, aki nyilvánosságra hozta a két ember nevét, és megköszönte bátorságukat.

Állandó tartózkodási engedélyt kapott az egyik francia hős

A nagykövet korábban azt írta ugyancsak az X-közösségi oldalán, hogy „a múlt hétvégi szörnyű támadás során Sydneyben két honfitársunk, Silas Despreaux és Damien Guerot nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor megpróbálták megállítani a támadót”.

Majd azzal folytatta, „Franciaország nevében köszönetet mondtam nekik, és hamarosan lehetőségünk lesz arra, hogy hálánkat kifejezzük nekik”.

Az ausztrál kormány azt is bejelentette, hogy „rendkívüli bátorságáért” állandó tartózkodási engedélyt ad Damien Guerot-nak, miután szembeszállt a támadóval. Erről videófelvétel is készült. 

A férfi közbelépését alább tekintheti meg:

Kifejezetten nőkre „utazhatott” a támadó

A lap emlékeztetett, hogy a szombati támadásban öt nő és egy biztonsági őr halt meg. Tizenkét ember megsebesült, többségük ugyancsak nő volt.
Magas rangú rendőrök elmondták, hogy vizsgálják annak lehetőségét, hogy a támadó kifejezetten a nőket célozta meg.

Újabb késelés borzolta a kedélyeket, ezúttal egy papot támadtak meg

Egy papot többször is megkéseltek, miközben misét mutatott be egy sydney-i templomban. Az esetről a Telegraph számolt. A támadás mindössze néhány nappal azután történt, hogy egy férfi hat embert ölt meg egy Westfield bevásárlóközpontban.

Az élő közvetítésen jól látszott, ahogy Mar Mari Emmanuel püspökhöz egy feketébe öltözött fiatalember közeledett, majd többször arcon és testen szúrta, miközben a bámészkodók megpróbáltak közbelépni.

Sajtóhírek szerint a támadásban a papon kívül még négyen sérültek meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­­l­á­­­n­­y­­o­­­k­ ­­v­­­á­­­r­n­­­a­­­k­­ ­­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
palika-2020
2024. április 17. 16:56
Mondja egy gyilkos! Macron egy mocskos szemetlada, szazezreket kuldene meghalni a haboruba. Börtönbe lenne a helye egy életre.
iphone-3
2024. április 17. 07:19
Macron egy szemétláda hazaáruló. Na meg persze buzi is aki egy transzfesztitával él. Kell még valamit mondani erről a gazemberről?
oberennsinnen49
2024. április 17. 06:36
Ha Franciaországban szembeszáll a sötét bőrű támadóval a két francia, akkor őket vezetőszáron vezetgetik az ügyészség folyosóján - Macron elnök helyeslése mellett...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!