Aggódik a német lap: Ha Trump nyer, akkor Európának vége, tönkreteszik az új és régi Orbánok!

2024. április 20. 20:15

A Süddeutsche Zeitung politikai rovatának vezetője szerint ki kell mondani: az orosz-ukrán háború Európa háborúja.

2024. április 20. 20:15
President Elect Trump Continues His "Thank You Tour" In Grand Rapids, Michigan

Nyitókép: Drew Angerer

Stefan Kornelius, a lap politikai rovatának vezetője véleménycikkében hosszasan foglalkozik az orosz-ukrán, valamint a Közel-Keleten kialakult háborúval. A szerző rögtön a legelején leszögezte, hogy a Közel-Kelet és Ukrajna kérdése összefügg. Első ránézésre a két problémás pontnak semmi köze egymáshoz, azonban mégis van bennük valami közös:

a két háborús övezet együtt halálos fenyegetést jelent a Nyugat életmódjára.

A szerző szerint ezért az EU-nak a lehető leghamarabban döntést kell hoznia.

Kornelius szerint Európa saját maga kardjába dőlhet, ugyanis most, háborús helyzetben fog kijönni az, hogy az elmúlt évtizedekben mekkora hanyagságot tanúsított az önvédelem területén. Kiemelte, hogy Európa nem hagyatkozhat mindig másra. Hogy ez mennyire kulcsfontosságú kérdés, abból is jól látszik, hogy 

az USA figyelmét a Közel-Kelet elvonja egyfelől az ukrajnai háborúról, másfelől pedig az EU védelméről.

A szerző kiemelte, hogy egy megosztott figyelmű USA nagyon nagy kockázatokat hordoz magában, ugyanis az orosz-ukrán háborút Zelenszkijék nem nyerhetik meg az amerikaiak támogatása nélkül. E tekintetben pedig meglátása szerint

ukrán szemszögből rég nem volt olyan rossz a helyzet, mint most.

Ugyanis elismerte, hogy a szankciók nem gyengítették meg Oroszországot, Putyin változatlanul gőzerővel képes támadásokat indítani és fegyverkezni.  

Meglátása szerint az EU még mindig nem veszi elég komolyan az orosz-ukrán háborút,

ugyanis szerinte ki kell mondani: ez Európa háborúja.

Kiemelte, hogy külön aggodalomra okot adó körülmény az is, hogy Washington pont ebben a kritikus pillanatban kényszerül megosztani erőit, valamint szerinte

Trump visszatérése ismét kísértetként járja be a kontinenst.

Szerinte a republikánus elnök ezüsttálcán kínálná Ukrajnát Vlagyimir Putyinnak.

Kornelius egészen odáig megy a Trump visszatérése miatti aggodalmaskodással, hogy leszögezi, ha ő visszatér, akkor Európának vége, ugyanis az uniót darabokra fogják szedni az új és régi Orbánok.

*

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­­l­­­á­n­­­y­­o­k­ ­­v­­­á­­r­­n­a­­­k­­ ­r­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
atti64
2024. április 27. 06:33
EUROPAT VAGY AZ UNIOT AZ UTOBBI 10 ÉVBE IDIOTÁK IRÁNYITOTTÁK ME IS LETT AZ EREDMÉNYE!!!!!!!!!!!!!!!!!!AKI EGY FÖLRÉSZT SZÉTBASZNAK HALÁLAL FELEJENEK TETTÜKERT!!!!!!!!!!!!!!!! NE ZABÁLJANAK A KASTÉNYUKBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!AMIT OSSZELOPTAK!!!!!!
Gonella
2024. április 21. 17:48
melyik párhuzamos univerzumban él ez a fasz? ejrópa már nem létezik! PS.: t admin! miért kell minden cikkhez külön bejelentkeznem ha kommentelni szeretnék! 21. században megoldható lenne, hogy bejelentkezve maradhassak, ha egyébként bekapcsolom ezt az opciót?! oldjátok már meg, v szólok magyar péternek!
Janika50
2024. április 21. 09:07
A valaha szebb napokat látott újság cikkeit már nem olvasom, elég, legtöbbször sok is a cim. Amiből úgytünik a szerző nem látja a lényeget. A szabadság hazájának ez három frontos háború. A harmadik az európai front lenne, de itt azonnali kapituláció történt. A vassiiiingtándiiisziiii-nyüóóórki hatalmasok álltal Európa vezetőinek kinevezett paraziták azonnal fejük fölé emelték kezeiket és mindent elfogadtak amit kétvállra fektetőik elvárnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!