Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Felrobbantotta a netet III. Károly új portréja, és nem a jó értelemben (VIDEÓ)

2024. május 16. 10:58

Van, aki szerint inkább egy horrorfilm plakátjára emlékeztet.

2024. május 16. 10:58
First Official Portrait Of King Charles III Since Coronation Unveiled

Kép forrása: Aaron Chown/WPA Pool/Getty Images

Nyilvánosságra hozták III. Károly király új, hivatalos portréját, amit az Egyesült Királyság középületeiben (beleértve az iskolákat, rendőrkapitányságokat és kormányhivatalokat is) fognak kihelyezni, számolt be a Time

A monumentális festményt Jonathan Yeo készítette, amin a király teljes tengernagy egyenruhában, számos kitüntetéssel és érdemrenddel díszítve látható, amint kezeit kardja markolatára helyezi, és egy pillangó röpköd a jobb válla fölött. Károly először kedden, a Buckingham-palotában tekintette meg a festményt.

A 8 millió fontba kerülő portré célja, hogy megemlékezzen III. Károly uralkodásának kezdetéről és hogy folytassa a hagyományt, ami szerint az uralkodók portréit elhelyezik a közintézményekben. „Amikor elkezdtem ezt a projektet, Őfelsége még csak walesi herceg volt, és akárcsak a pillangó, amit a válla fölé festettem, ez a portré is fejlődött, ahogyan Őfelsége szerepe is átalakult a közéletben” – mondta Yeo.

A festmények megosztó volt a fogadtatása; sokak szerint bátor és jó ötlet volt ilyen stílusban lefesteni Károlyt, azonban vannak olyanok, akik szerint a festmény inkább egy horrorfilm poszterére emlékeztet. 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Uztu
2024. május 17. 07:09
Jobb helyeken ilyenért kivégzik a "művészt"
LAPOINTE
2024. május 16. 21:43
Én nagyon szeretem a kortárs festészetet, de ez a kép egyáltalán nem tetszik... Il. Erzsébetről is festettek rémes hivatalos portrét, ( Chinwe Chukwuogo-Roy féle), de róla előtte-utána jó képek készültek, még a merész felfogásúak is azok ( Freud, Banksy). De a legszebb portrét kétségtelenül a mi László Fülöpünk festette róla, amikor még csak hat éves volt. Érdemes megnézni!
Lipitloty
2024. május 16. 19:54
Nyomorult utánzat. Mint Han Solo hibernálva Jabba falán. Mennyire gagyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!