Idegesek a Fehér Házban: nem számítanak ukrán sikerre

2024. május 04. 13:47

Puskov, orosz szenátor szerint rendkívül hosszadalmas az amerikai katonai fegyverek leszállítása Ukrajnába.

2024. május 04. 13:47
null

Nyitókép: AFP / ANADOLU / CELAL GUNES 
 

Még ha a New York Times túloz is, felmentve Joe Biden elnököt némi felelősség alól a kijevi sikerek elmaradása miatt, cikke mindenesetre megerősíti, hogy a Fehér Ház ideges” – fogalmazott Alekszej Puskov, orosz szenátor a NYT cikkére reagálva, írja az edaily.

Puskov szerint ugyanis az amerikai fegyverek nem biztos, hogy olyan gyorsan célba érnek Ukrajnában, mint azt elsőre gondolták. Mint fogalmaz: az egyik ok, „amiért a Biden-kormányzat el akarja távolítani Ukrajnát a média címlapjairól és a televíziós hírműsorokból: 

az a katonai felszerelések – elsősorban a Patriot légvédelmi rendszerek – leszállításának késedelme.

Sikereket a fronton az AFU számára Washingtonban most egyértelműen nem várnak” – szögezi le a szenátor.

A New York Times úgy véli: Biden és más NATO-szövetségesek számára nehézséget jelenthet a rendszeres hadműveleti eszközök szállításának fenntartása Kijevbe. Az ukrán védelem megerősítéséhez elegendő fegyver küldése ugyanis hosszú hónapokig is eltarthat.

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­­­g­­­a­­­z­­­i n­i­­­m­­f­­­o­­m­­­á­n­­­i­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
kőbaltás
2024. május 05. 10:29
Mi lenne ha egyszer végre az amerikaiak a saját hazájukban csinálnának háborút,nem itt Európában ?
Beszélgető
2024. május 05. 08:03
Amikor az usa letarolta irakot egy kapitális hazugságra lapozva, akkor legondolkodtam, hogy ekkora átverés után hisz még valaki ennek az országnak? Aztán jöttek sorban a többi hazudozások: arab tavasz, afgán invázió, ingatlan válság, covid átverés, ukrán beavatkozás... És a világ újra és újra bekajálja a maszlagot!!! A következő is ott van már. Miután európát letérdeltették, ott hagyják az ukikat a szar mélyén, jöhet tajvan! Kínát is be fogják palizni, vagy az egész világot kína ellen, ez még két esélyes... Amikor bogár laci bácsi a nem létező hatalomról beszél, még korán hiszi azt, hogy elhagyná amerikát. Van ott még kiaknázatlan emberi butaság, gyarlóság, kapzsiság...
Ad majorem Dei gloriam
2024. május 04. 22:27
Nem gond, nem is az volt a cél, hogy nyerjenek a hoholok. Még egy.két új szerződés, még néhány milliárd a megfelelő zsebbe, egy újabb megfinanszírozott kampány, és már lehet is csomagolni és széttárt karokkal, angolosan távozni Kijevből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!