Meglepetés: fontos szövetségeseivel szemben állt Magyarország mellé Németország

2024. május 15. 08:45

A Reuters információi szerint Magyarország és Németország is ellenezheti, hogy az Európai Unió az Egyesült Államokkal kézen fogva lépjen rá Kína lábára.

2024. május 15. 08:45
null

Nyitókép: AFP/Tobias Schwarz

Franciaország és Hollandia EU-s szankciókat követel a világ bármely pénzintézetével szemben, amely segíti az orosz hadseregnek fizetni a fegyverek gyártásához szükséges árukért vagy technológiáért – írja a Reuters, amely szerint ez erőteljes ösztönzést jelenthet a török, közel-keleti és kínai pénzintézeteknek, hogy ne kössenek üzletet Oroszországgal, különben elveszíthetik hozzáférésüket az Európai Unió pénzügyi piacához.

A portál szerint az EU az Egyesült Államokkal közösen szankcionálna, így még erősebb hatást érhet el, ám a Moszkvával jó kapcsolatot ápoló Magyarország ellenezheti a javaslatot, valamint Németország, mely nem akarja veszélyeztetni a Kínával alakuló üzleti kapcsolatát.

Az Európai Bizottság jelentése alapján egyébként Peking olyan alkatrészeket szállít az oroszoknak, amelyekből képesek lehetnek fegyvereket készíteni.

Németországban korábban több lap is kritizálta Magyarországot, amiért Kínával tárgyal, ám az kevésbé zavarta őket, hogy Olaf Scholz kancellár beiktatása óta legfontosabb és leghosszabb külföldi útja éppenséggel pont Pekingbe vezetett.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­i­­ ­p­u­n­­c­­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
iphone-3
2024. május 19. 09:34
jó lesz óvatosnak lehhi a két eurpa árulójával. erre a két aljasra jó lesz odafigyelni mert hazudnak állandóan. mocskos librik ezek és azok is maradnak.
survivor
2024. május 15. 14:02
Anno Irán azt mondta , az USA a Nagy Sátán. Röhögtük. Hát most, 30 évvel a rendszerváltás után már nem röhögünk....
survivor
2024. május 15. 14:00
valerian-0 A jenkiknek 300 évükbe telt az őslakosok kiirtása. Pedig a munka nagyját a járványok , az alkohol és a cukor végezte.... A hős fehér ember. csak biológiai fegyverrel tudta őket legyőzni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!