Tananyag a busójárás

2010. február 15. 13:07

Az UNESCO bizottsága tavaly szeptember 30-án vette fel a mohácsi busójárást az emberiség szellemi kulturális örökségei közé. A város oktatási intézményeiben szeptembertől tananyag lesz a busójárás.

2010. február 15. 13:07
Szekó József, Mohács fideszes polgármestere elmondta: A tavaly az emberiség szellemi kulturális örökségeinek sorába emelt népszokással kapcsolatos ismeretek oktatását a helyi iskolák vetették fel, s mivel a szakminisztérium nem kifogásolta, az önkormányzat támogatta a kezdeményezést.
 
A politikus reméli, hogy a fiatalok éppolyan szívesen tanulnak majd a városukban évente megrendezett télűző, tavaszköszöntő népszokásról, mint amilyen szívesen öltöznek be busónak. A cím nagy elismerést és reklámot, de egyben kötelezettséget is jelent a városnak hagyományai megtartására és népszerűsítésére; éppen ezért a programok körének bővítésén fognak dolgozi.
 
Az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete 2009 szeptember 30-án vette fel a mohácsi busójárást az emberiség szellemi kulturális örökségei közé. Kovácsné Bíró Ágnes, a Magyar UNESCO Bizottság főtitkára szerint Magyarország a busójárás után feltehetően a táncház-módszert terjeszti fel a világ szellemi kulturális örökségei közé.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!