Liszt és Munkácsy Ferihegyen

2011. december 21. 10:34

Liszt Ferencet és Munkácsy Mihályt közösen ábrázoló festményt kapott ajándékba a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, melyet az 1-es terminál galériájában helyeztek el.

2011. december 21. 10:34

Nagyméretű, Liszt Ferencet és Munkácsy Mihályt közösen ábrázoló festményt helyeztek el kedden a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljának galériájában. A fővárosi repülőteret üzemeltető Budapest Airport ezzel, Wesselényi Suba Miklós alkotásával tiszteleg a repülőtér névadójának emléke előtt, melyet a művész ajándékként adott át. A keddi ünnepségen a festőt és családját Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte, majd köszönetét fejezte ki a nagylelkű adományért, amely – mint fogalmazott – méltó záróakkordja a Liszt-évnek.

A művész a képen azt a pillanatot örökítette meg, amikor a magyar romantika két kiemelkedő alakja, Liszt Ferenc és Munkácsy Mihály találkozott, hogy portré készüljön a híres zeneszerzőről. Liszt Ferenc a zongoránál ül modellt a magyar festő párizsi műtermében, mely egyes források szerint a történelmi találkozó színhelye volt.

Wesselényi Suba Miklós 1929-ben Kárpátalján, Munkácson született, Lvovban (Lemberg) szerzett képzőművészeti diplomát és 1978 óta él Magyarországon, Szigetszentmiklóson. Műhelyéből oltárképek és II. János Pál pápát ábrázoló kompozíciók is kikerültek.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2011. december 21. 11:28
Liszt Ferenc és Munkácsy Mihály Nemzetközi Repülőtér?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!