Whitney Houstont gyászolták a Grammy-gálán

2012. február 13. 11:04

Az 54. Grammy-gálát beárnyékolta Whitney Houston énekesnő váratlan halála. A zeneipar legrangosabb díjának átadóján tarolt Adele és a Foo Fighters.

2012. február 13. 11:04

„Ezt sehogy sem tudjuk megkerülni. Haláleset történt a családunkban” – jelentette ki az estet megnyitva a házigazda szerepét betöltő LL Cool J rapper a Los Angeles-i Staples Centerben megrendezett 54. Grammy-gálán. „Whitney, mindig szeretni fogunk” - mondta LL Cool J, miután bejátszották hatszoros Grammy-díjas énekesnő egyik legismertebb a dalát, az I Will Always Love You-t, amelyet később Jennifer Hudson is előadott. A Grammy-gála részvevői közül sokan feketében jelentek meg és imával emlékeztek meg a szombaton elhunyt énekesnőről. „Valamennyien szeretünk, Whitney” - mondta a színpadon Stevie Wonder is. A tavaly elhunyt Amy Winehouse szülei is emlékeztek, mikor átvették a legjobb duónak járó díjat, melyet a Body and Soul-ért a lányuknak és Tony Bennettnek ítéltek oda: „Mit is mondhatok? Egy gyönyörű lány-együttes van a mennyországban” - mondta a lányukra, Whitney Houstonra és a szintén nemrég elhunyt Etta Jamesre utalva a gyászoló apa, Mitch Winehouse.

A díjátadó legnagyobb nyertesei Adele brit soul-énekesnő, és a Foo Fighters amerikai rockegyüttes volt. Adele hat kategóriában kapta meg a Grammyt: az övé lett az év legjobb albuma a 21, amely a legjobb pop albumért járó díjat is megkapta, az általa szerzett Rolling in the Deep lett az év dala és felvétele, ő lett a legjobb pop szólóénekes a Someone Like You című száma előadásáért, s őt jutalmazták a legjobb rövid videóért is. A Foo Fighters rockegyüttes négy díjat – a Wasting Light albumért és a Walk című számért – söpört be saját műfajában, illetve átvehette a legjobb hosszú videóért járó díjat is.

A hét díjra jelölt Kanye West rapper végül négy szobrot kapott, de miután kizárták a felsőbb kategóriákból, nem jelent meg a díjátadó ceremónián. Taylor Swift a country műfajában két díjat vihetett haza a Mean című daláért. Az idei évtől elindított, összevont világzenei kategóriában legjobbnak a Tinariwen mali tuareg zenekar Tassili című albumát találták. A legjobb reggae albumért járó elismerést Stephen Marley, Bob Marley fia kapta. Az est egyik zenetörténeti csemegéje a Good Vibrations volt, az 50 éve megalakult Beach Boys előadásában. A zenekar több mint két évtizede nem lépett fel. Az Amerikai Lemezakadémia örökranglistáját egyébként Solti György vezeti, 31 Grammyvel, őt Alison Karuss (28) és Quincy Jones követi (27).

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2012. február 13. 11:56
a showbusiness járulékai folyamatosan falják fel a résztvevőket ez a szegény nő is már évek óta a drog rabja, az utóbbi időben másról nem is igen lehetett hallani, csak erről vele kapcsolatban Isten nyugosztalja, köszönet a gyönyörű dalokért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!