Tarolt A vizsga a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon

2012. november 26. 15:46

Bergendy Péter A vizsga című ügynökthrillere kapta a legjobb filmnek járó díjat, a film két főszereplője, Hámori Gabriella és Kulka János pedig a filmmustra színészi elismeréseit

2012. november 26. 15:46

Bergendy Péter A vizsga című ügynökthrillere kapta a legjobb filmnek járó díjat a hét végén zárult Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Magyar Filmunió. A november 16. és 22. között lezajlott rendezvényen 12 játékfilmet, valamint dokumentumfilmeket és rövidfilmeket láthatott a Los Angeles-i közönség a Bunyik Entertainment szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával.

Az 1957 karácsonyán Budapesten játszódó alkotás két főszereplője, Hámori Gabriella és Kulka János kapták a filmmustra színészi elismeréseit. A két színészt októberben már a New York-i Gotham Screen Nemzetközi Filmfesztiválon is kitüntették A vizsgában nyújtott alakításukért. A film októberben a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál Arany Hugó-díját is elnyerte a New Directors (Új rendezők) elnevezésű versenyprogramban. Bergendy Péter második játékfilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből az Unio Film gyártásában készült 2011-ben, producere Bodzsár István, operatőre Tóth Zsolt volt.

A 12. alkalommal megrendezett Magyar Filmfesztiválon Szabó István Az ajtó című alkotásának ítélték oda a Michael Curtiz-közönségdíjat. A Los Angeles-i magyar főkonzulátus Tony Curtiz-díját Jankovics Marcell nagyszabású animációs műve, Az ember tragédiája kapta. A Magyarok Hollywoodban életműdíjat Gazdag Gyula vette át a fesztiválon. Böjte József A freskófalu legendája című dokumentumfilmjét pedig a Los Angeles-i Magyar Ház Humanitárius díjával jutalmazták.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!