Menczer: Liszt Ferencre váltunk

2021. július 31. 19:25

A magyar kulturális intézetek a 135 évvel ezelőtt ezen a napon elhunyt zeneszerző és zongoraművész nevét veszik fel.

2021. július 31. 19:25
null

A világ 24 országának 26 városában működő magyar kulturális intézet Liszt Ferenc nevét fogja felvenni – jelentette be Menczer Tamás külügyi államtitkár Facebook-oldalán. 

Liszt Ferenc alkotóként és előadóként is korának valóságos sztárja volt”

– fogalmazott videójában az államtitkár, aki emlékeztetett: a koronavírus-járvány alatt a magyar kulturális intézetek közel kétezer programot valósítottak meg, így, mint mondta, „a magyar kultúrát „több millió emberhez vittük közelebb világszerte”.

 
Nyitókép: Leemage via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2021. augusztus 01. 15:29
Liszt Ferenc magyarságát csak az antimagyarok képviselik.... Ezzel is ártanának a nemzeti büszkeségnek. Reménytelen próbálkozás!
syphax
2021. augusztus 01. 15:10
AZ ALKOTÓI TEVÉKENYSÉG TARTALMA A LÉNYEG: HA "AZ" MAGYAR, AKKOR AZ ALKOTÓ EMBER MAGYAR! MAGYAR FANTÁZIA, MAGYAR RAPSZÓDIÁK I-TŐL VI-IG., SATÖBBI SATÖBBI. DALLAMVILÁG, ZENEI STRUKTÚRA PL. A H-MOLL SZONÁTÁBAN, A KRISZTUS ORATÓRIUMBAN, AZ ESZTERGOMI MISÉBEN VAGY A KORONÁZÁSI MISÉBEN....(MISSA SOLEMNIS-BEN) MAGYAR ZENEI FORMÁK NAGYAR "DALLAMKÉPEK" MAGYARSÁG SUGÁRZÁS MIND MIND....Ehhet képest az, hogy a Mester ki minek tartja, vagy Ő minek tartja saját magát--mellesleg magyarnak--másodlagos. Ha nem lenne magyar, ugyan miért vállalta volna el a BUDAPESTI ZENEAKADÉMIA alapitó főigazgatói feladatait??? Ugyan már minek?
Knerten
2021. augusztus 01. 01:09
Minden tisztelettel Balassi iránt, valóban Liszt az a magyar kiválóság, akit sehol a világon senkinek nem kell bemutatni. Balassi iránt is nagyobb lesz a nemzetközi érdeklődés, ha lesz egy húzónév, amely alkalmas arra, hogy egyáltalán felkeltse a figyelmet a magyar kultúra iránt. Jó döntés.
csapláros
2021. július 31. 22:26
Liszt magyarságát egyébként néhány soviniszta szlovák is vitatja, ők Lisztet természetesen, mi másnak, mint szlováknak tartják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!