Minden kisüzem egy-egy jövőkapszula 

2024. január 03. 23:20

Félreértettük a bibliai parancsot: a feladat nem leigázni, hanem felöltöztetni a földet. A bolygónak a méregzöld tömegmozgalmak éppúgy ellenségei, mint a fogyasztói kapitalizmus, a megoldás a kisüzemekben van – írja egy hiteles környezetvédő.

2024. január 03. 23:20
Böszörményi-Nagy Gergely
Böszörményi-Nagy Gergely

Wendell Berry idén kilencvenesztendős amerikai regényíró, tanár és földművelő, a környezetvédelem konzervatív (vagy inkább tradicionalista) felfogásának egyik megalapozója. Ötven éve él családjával ugyanazon a Kentucky folyó melletti farmon, ahol ez idáig ötven könyvet írt. A talán legismertebb és legnagyobb hatású The Gift of Good Land egy egészen más korban, 1981-ben látott napvilágot – A jó föld néven frissen megjelent magyar kiadása mégis időszerűbb, mint valaha. Miért? Mert a jó szándék, a jó ízlés és a józan ész hangján mutatja be, miért önsorsrontó a modern kapitalizmus, s – ezzel egy időben – miért alapvető tévedés a bolygónk sebeit baloldali utópiákkal „gyógyítani”.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!