Úgy tűnik, nem Demeter Szilárd, hanem a HVG és a Magyar Narancs alternatív valósága bukott meg

2024. február 27. 17:46

A kegyvesztettségről, bukásról és mélyrepülésről szóló remények és vágyvezérelt újságírói mondatok nem jöttek be.

2024. február 27. 17:46
null

Mint azt megírtuk, Demeter Szilárd nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pályázatát. A pályázat eredményét a Nemzeti Kulturális Tanács keddi ülésén Csák János kulturális és innovációs miniszter jelentette be.

Arról is írtunk – még több mint egy éve –, hogy bármit is állítottak az ellenzéki sajtóban, nem sikerült lejáratni Demeter Szilárdot, s kiderült, mégis marad a PIM élén további öt évre. Mindezek fényében azért nem árt felidézni, hogyan is próbálták meg hitelteleníteni a balos lapok Demetert.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes például a hvg.hu azon mondata, miszerint Demeter Szilárd „miniszteri biztosi posztját elbukta ugyanúgy, ahogy az ötödik Orbán-kormány idején forrásai és lobbijai nagy részét is.

Erre az érintett egy, a lapunknak adott interjújában úgy reagált: „A HVG alternatív valóságát nem tisztem korrigálni. Maradjunk a tényeknél: a miniszteri biztosi poszt az előző miniszter mandátumának lejártával a jogszabály erejénél fogva megszűnik, tehát

nem buktam el semmit, hanem véget ért egy kormányzati ciklus.

Az új miniszternek pedig nem nagyon vannak miniszteri biztosai. Az új kormányzati logika alapján úgy gondolhatják, hogy azért van a kulturális kormányzat, hogy oldják meg a dolgaikat lehetőleg az apparátuson belül”.

Szintén eszünkbe juthat, hogy a Magyar Narancs még ennél is messzebbre ment, ők ugyanis egyenesen címlapon hozták Demeter – állítólagos – várható bukását: „Demeter Szilárd alacsony röpte és közeli zuhanása” címmel. 

Nos, úgy fest, a kegyvesztettségről, bukásról és mélyrepülésről szóló remények és vágyvezérelt újságírói mondatok nem jöttek be.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem buktam el semmit” – Demeter Szilárd a Mandinernek

„Ha bedől a vidéki kulturális intézményrendszer, akkor nem magyar kultúráról fogunk beszélni, hanem budapesti kultúráról, és ez nagyon nem mindegy” – figyelmeztet Demeter Szilárd. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával a válság túléléséről, a nemzeti kultúra értékhorizontjáról, a közmédia és a Petőfi Kulturális Ügynökség bonyolult kapcsolatáról – valamint Snoop Dogg munkásságáról – beszélgettünk. Nagyinterjúnk!

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­s­­ ­l­­á­n­y­­­o­­k­ ­­v­­á­­r­­­n­a­k­ ­­­r­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Lajoss
2024. február 28. 08:36
Szili tündöklése a rezsim szegénységi bizonyítványa.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 28. 05:52
Úgy csináltok, mintha ez a hormonzavaros pedofil román óvónő érdekelne valakit. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
states-2
2024. február 28. 05:11
Nem mindegy, hogy ezek a kommunista tacepaók mit hazudnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!