Digitális technológiák bevezetésének lehetséges stratégiái

2021. március 27. 14:40

A digitális változás nem csak az eszközök szintjén kell értelmezni. A fejlődő technikai világhoz az embereknek is alkalmazkodnia szükséges. Ez vállalati szinten azt jelenti, ha egy vezetés úgy dönt, hogy az eddig meglévő vállalati modelljét digitális technológiákkal fejleszti, azok mindennapos használatához dolgozóit edukálni kell. De nem lehet megfeledkezni a változásokkal járó mentális és pszichés terhelésről sem. Fontos, hogy a munkavállaló biztonságban érezze magát, ne gondolja, hogy a „gépek” helyettesíthetik munkáját.

2021. március 27. 14:40
null

Az, hogy milyen mértékben kell foglalkozni a humánerő felzárkóztatásával nagyban függ az adott vállalat digitális fejlettségétől. 

Jó gyakorlatok lehetnek a következő megoldások:

  1. Másoktól átvett és bevált változáskezelési tervek testre szabása, gyakorlatban való működés elősegítésére. Ezek a tervek biztosítják:
    • Az átalakulási célok és célkitűzések kijelölése melyek fókuszában az emberek, a küldetés és az üzleti eredmények állnak.
    • Erős kommunikációs terv az átalakítási tevékenységek, az állapot, a sikerek, a kudarcok és a levont tanulságok megosztására, mindezt az emberekre fókuszálva.
    • A munkaerő digitális továbbképzése
  2. Frissített üzleti folyamatok és funkciók, amelyek összhangban állnak az átalakítással és felhasználják az új digitális képességeket.
  3. Digitális munkahelyi eszközök, amelyek kezelik és automatizálják a gyakorta gyenge pontokat, és lehetővé teszik az adatok eszközként való hasznosítását.
  4. A modern mérnöki és fejlesztési paradigmák használata, például a Digital Twins, a DevSecOps és a Software Factory.
  5. Kiterjesztett, virtuális és vegyes valóság az emberi tevékenységek támogatására, mint például a képzés, a távoli együttműködés, az összeszerelés, a karbantartás és a missziótervezés.
  6. Az új védelmi akvizíciós csatornákra és a modern kockázatkezelési folyamatokra támaszkodva, lehetővé téve az ipar és az őt kiszolgáló egyének gyors és hatékony innovációját.

A Microsoftnál bevált módszerek

A Microsoftnál az emberek és a küldetés áll a tevékenység középpontjában. Minden digitális átalakulást nyitottság előz meg, hogy az ügyfelek igényei, kihívásai mentén és azok segítése érdekében építkezzenek, mely biztosítja a küldetés sikerét.

Több mint 40 éve dolgoznak együtt a védelmi és hírszerző ügynökségekkel, és büszkék az eddig elért közös eredményekre. A közös missziópartnerség célja a bolygó egyik legkritikusabb műveletét támogatja. Bizalomra épülő megoldásokat kínálnak, az iparág vezető vállalataival, továbbá átfogó hibrid felhőmegoldásokat kínálnak. Ráadásul olyan ismeretekkel, eszközökkel és tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyek segítenek a védelmi és hírszerzési ügyfeleiknek a digitális átalakulásban. 

A közelmúltban történt átalakulások a védelmi és hírszerző ügynökségek segítéséhez:

  • A Kanadai Királyi Haditengerészet és a Kognitiv Spark együtt dolgozott a Microsoft HoloLens2 használatával, olyan távoli együttműködési megoldásokban, amelyek összekötik a tengerészeket a világ bármely pontján található speciális szakértőkkel.
  • Az amerikai légierő a fejlett harci irányítási rendszerének korszerűsítését választotta, az adatfeldolgozás, a tárolás, a kommunikáció, a kapcsolatok és a döntéstámogatás hatékonyabbá tételének érdekében.

A védelmi környezet minden területen fejlődik: szárazföldön, levegőben, tengeren, űrben és a kibertérben. A modern harctér sikere az információ dominanciájától függ. 

A Microsoft azon dolgozik, hogy az átalakulás ne csak a technikai fejlődést tartsa szem előtt, hanem az általa érintetteket és az abban részt vevőket is.

Jelenleg történelem íródik, amely nem arról szól, hogy kitalálja meg a leginnovatívabb megoldásokat, hanem hogy kitudja elsőként hosszútávon üzembe helyezni és rendszerbe illeszteni. 

A cikk szerzője: Szalga Bogi
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!