A nagyvállalatok dollármilliárdokat fektetnek blockchainbe

2022. szeptember 28. 12:36

A Google anyavállalata, az Alphabet, a BlackRock és a Morgan Stanley is listavezető a vállalati blockchain befektetések terén. Ennyire pozitív jövőt látnak a nemzetközi pénzügyi és tech óriások a blockchain előtt, vagy kései belépőként versenyképességüket próbálják biztosítani a befektetésekkel? Erre keresi a választ a Trend FM-en futó Fintech Világa.

2022. szeptember 28. 12:36
null

A Blockdata, egy kriptovaluta adatokat elemző platform érdekes gyűjtést adott ki nemrég, amelyben bemutatták azokat a technológiai vállalatokat és hagyományos pénzügyi cégeket, amelyek 2021 szeptembere és 2022 júniusa között a legtöbbet költötték kriptovaluta-befektetésekre. Az első helyezett a Google anyavállalata, az Alphabet lett, de szorosan követi a dobogón a BlackRock és a Morgan Stanley. Mindannyian egymilliárd dollár fölött fektettek be összesen kilenc blockchain technológiával vagy kriptovalutával foglalkozó cégbe. Rögtön utánuk jött a Samsung 979 milliárd dollárral, ez az óriási összeg viszont tizenhárom cég között oszlott meg. Utánuk következik még több nagy név is: ilyen a Goldman Sachs, a BNY Mellon, a PayPal, a Microsoft, a Tencent, a Citi és az LG is.

Biztosra mennek

Az Alphabet főleg nagy és elismert vállalatokba fektetett be – ezek a Fireblocks, a Dapper Labs, a Digital Currency Group és a Voltage. A Fireblocks egy letétkezelő, amely más pénzügyi szolgáltatóknak segít kriptovaluta-kereskedést kínálni. A Dapper Labs áll az egyik legnépszerűbb NFT-kollekció, az NBA Top Shot mögött. A Digital Currency Group egy nagyvállalat, amely több mint 150 blockchain startupba fektetett be. Cégcsoportjába tartozik a Grayscale, egy kriptofókuszú vagyonkezelő, valamint a CoinDesk, egy ismert híroldal. Végül a Voltage egy kisebb startup, amely Bitcoin megoldásokra szakosodott, fő célja, hogy egyszerűbbé tegye a Bitcoin hálózat használatát, és minél több felhasználót bevonzzon.

A BlackRock, a világ legnagyobb eszközkezelőjének mindhárom kiemelt befektetéséből kirajzolódik egy koncepció. Erős a kriptovaluta vonal, főleg a kriptovalutákat kezelő és a kereskedést segítő cégekbe fektet be a vállalat. A Circle kezeli a második legnépszerűbb stablecoint, a dollárhoz kötött USDC-t. A BlackRockot érdeklik a stablecoinok felhasználási lehetőségei a vagyonkezelés területén – valószínűleg a gyors és költséghatékony nemzetközi utalások és elszámolás kapcsán. A Circle mellett a BlackRock az FTX-be, egy nagyon népszerű kriptotőzsdébe, valamint az Anchorage Digitalbe, egy intézményi ügyfeleket kiszolgáltató kereskedési szolgáltatóba is befektetett. A BlackRock egyébként nemrég kötött megállapodást a Coinbase kriptotőzsdével, így egyes ügyfeleinek már kínál kriptovaluta-befektetést.

A Morgan Stanley csak két cégbe tett pénzt: a Figment háttérrendszereket fejleszt hozamtermelő megoldásokhoz. A NYDIG pedig egy bitcoinra szakosodott cég, ami befektetéseket, hűség és jutalom programokat, valamint munkavállalóknak szánt megtakarítási szolgáltatásokat kínál.

Hogy mit jelenthet a vállalatok óriási volumenű blockchain befektetéseinek tendenciája, kiderül a Fintech Világa – Blockchain Percek legutóbbi adásából.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!