Fiatalosabbak, sportosabbak, de mégis elegánsak lesznek olimpikonjaink Rióban

2015. december 11. 13:05

Kiválasztotta a Magyar Olimpiai Bizottság a 2016-os riói olimpia magyar formaruháját. A USE unused divatcég által tervezett kollekcióban a nemzeti színek csak apróbb részleteken jelennek meg, és a kollekció a 168 magyar olimpiai aranyra kíván emlékeztetni. A MOB főtitkár szerint a cél az volt, hogy az olimpikonok megjelenése fiatalosabb, sportosabb, de mégis elegáns legyen. Szavazzon, milyen lett az új formaruha!

2015. december 11. 13:05

A Use Unused divatcég tervezheti a magyar olimpiai csapat formaruháját a jövő nyári riói ötkarikás játékokra. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki sajtótájékoztatóján hozta nyilvánosságra döntését. Szabó Bence főtitkár, egyben a zsűri elnöke elmondta, szerettek volna olyan irányba elmozdulni a sportolók megjelenését illetően, ami a korábban megszokottakhoz képest fiatalosabb, sportosabb, de mégis elegáns.

Az idén nyáron kiírt nyilvános pályázatra jelentkezettek közül tizenegyet hívott meg a MOB, közülük a szeptemberi határidőig hatan adtak be érvényes pályázatot, végül három cég, a Use Unused, a The Four és a Nubu került a döntőbe.

A három finalista – a MOB 1-1 millió forintos támogatásának felhasználásával –készítette el mintakollekcióját, s a szerdai leadási határidőt követően ült össze a zsűri, két sportolóval, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozóval és Gyenesei Leila öttusázóval, hogy meghozza döntését.

Az eseményen fotókon mutatták be a győztes Use Unused előzetes elképzeléseit: a kollekcióban megjelennek a magyar nemzeti színek is, ugyanakkor nem a hagyományos módon, hanem csak apró részletekben. A cég – amely győzelméért ötmillió forintot kap – formaruha kollekciójában emlékeztetni kíván az eddigi 168 magyar olimpiai aranyéremre, a ruhákon ugyanis a 168TEAMHUN feliratú logó kap majd helyet.

A következő lépés a kivitelezésre irányuló nyílt közbeszerzési pályázat lesz, amelyet a tervező cég és a MOB közösen ír ki.

További képek a USE unused divatcég Facebook oldalán találhatóak.

Szavazzon, Önnek hogy tetszik az új formaruha!

Ön hányast adna a magyar csapat riói formaruhájára?
5
4
3
2
1
Poll Maker
 
 
 
 
 
 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szümi
2015. december 12. 06:42
Szerintem turkáló-style. Nem a fazon miatt - az rendben van - hanem a színösszeállítás ( még az árnyalatok sem jók) - kevéssé jön át a sportosság, a nemzeti jelleg. És nem kalocsai mintát hiányolok, hanem például a passzékon megjeleníteni a trikolórt. A női táskára elég lenne egy piros és egy zöld sáv - de a férfitáska sarkára is juthatna ilyesmi. A kék alapú női póló az valami hagyaték?
zőldsas
2015. december 12. 00:44
A ruhák jók! Az MSZP és Dr.Török Ferenc és a hozzájuk hasonlók menjenek az anyjukba mikor a brazíliai olimpiai utazást támadják. A Török meg mocskos Szdsz-es volt.
Xenon
2015. december 11. 19:10
Leszarom.
Catullus
2015. december 11. 17:44
Remélhetőleg nem barna cipővel veszik fel a kékes színű öltönyt, rettenet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!