Hoppá: nem Szoboszlai Dominik a legjobb magyar játékos a legújabb FIFÁ-ban

2023. szeptember 19. 10:54

Ketten is megelőzik a magyar válogatott középpályását.

2023. szeptember 19. 10:54
null

Már két hét sincs hátra az EA Sports FC 24 megjelenéséig, és aztán végre kiderül, hogy főleg az eladások tekintetében lesz-e bármilyen hatása a FIFA licenc elvesztésének, mert a tartalom jórészt változatlan marad, írja a gsplus.hu.

Pár fontos kérdés azonban még mindig megválaszolásra vár: többek között, hogy milyen pozíciót töltenek be a futballisták erősorrendjében az egyes játékosok. Azt már korábban lehetett tudni, hogy már nemhogy a világ legjobb 10, de még a legjobb 24 labdarúgója közé sem fér be Christiano Ronaldo. A portugál fenomén örök riválisa, 

az argentin válogatottal világbajnoki címet szerzett Lionel Messi is visszacsúszott, de csak a 6. helyig, míg Szoboszlai Dominik a maga 82-es értékelésével mindössze a 382. helyre került.

Ez pedig azt is jelenti, hogy hiába szerződött a világ egyik legjobb klubjába, a Liverpoolba, még így is van két magyar focista, akit előkelőbb helyre tesznek az amerikai játékfejlesztők: méghozzá a két korábbi lipcsei csapattársáról, Willi Orbanról és Gulácsi Péterről van szó. A hátvéd egy, a kapus két ponttal előzi meg a magyar válogatott középpályását.

A legjobb magyar focista eszerint Gulácsi Péter, aki a világranglista 148. helyén áll.  A legmagasabb pozícióig jutó NB1-es magyar játékos szintén kapus: az FTC hálóőrének, Dibusz Dénesnek 76 pontja van, ezzel a világon az 1532-ik.

Nyitókép: Daniel ROLAND/AFP

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. szeptember 19. 17:52
Majd frissítik. Amúgy be lehet kopogni az Anfieldre, hogy 100 millió Euroért eladó-e, de ennyire az angol humor se jó.
Paenumbra
2023. szeptember 19. 17:15
Ez az a Fifa amelyik 43 pontot adott Szobo védekezésére? Nincs több kérdésem.
DrPepper
2023. szeptember 19. 13:53
Nem frissíthetik túl gyakran az adatbázisaikat.
bölcsuhú
2023. szeptember 19. 12:29
Hogy ezek a FIFA-nál nem normálisok az fix!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!