Tizenöt évesen lett rákbeteg, a csehek ellen bemutatkozott a válogatottban

2023. szeptember 14. 07:57

Horváth Krisztofer, a Kecskemét focistája a 72. percben csereként állt be Callum Styles helyére.

2023. szeptember 14. 07:57
HORVÁTH Krisztofer; SOUCEK, Tomás;

 Nehéz időszak, egy súlyos betegség után jutott el a magyar válogatottságig Horváth Krisztofer, a Kecskemét focistája, aki a csehek elleni vasárnapi felkészülési találkozón (1-1) mutatkozott be meggypiros mezben – írja a Győrplusz. 2015-ben, mindössze 13 éves korában derült ki, hogy nyirokmirigyrák támadta meg a szervezetét. 

Négy hónapon keresztül kapott orvosi kezelést. 

Négy évvel azután, hogy a súlyos betegséggel diagnosztizálták, Olaszországba szerződött, előbb a SPAL, majd pedig egy esztendőre rá a Torino játékosa lett. De kölcsönadták őt, s január óta már a Kecskemét együttesét erősíti, ahol az elmúlt idényben bajnoki ezüstérmes lett. A focista felkeltette Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét, s az olasz mester bizalmat szavazott a tehetséges 21 éves játékosnak, a 72. percben csereként állt be Callum Styles helyére.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Horváth Krisztofer (j), a magyar és Tomás Soucek, a cseh válogatott játékosa a Magyarország - Csehország barátságos labdarúgó-mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. szeptember 10-én. Magyarország - Csehország 1-1. MTI/Hegedüs Róbert

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ipolypart2
2023. szeptember 14. 12:40
Jó egészséget és sikeres pályafutást kívánok.
rugbista
2023. szeptember 14. 10:08
Jó egészséget kívánok neki (is)!
hinike2
2023. szeptember 14. 09:21
további jó egészséget
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!