Hoppá: Liu Shaoangot saját kínai csapattársa gázolta el verseny közben! (VIDEÓ)

2023. december 10. 10:40

A verseny során történt egy kisebb ütközés a két kínai versenyző között.

2023. december 10. 10:40
null

A harmadik versenyét rendezik Pekingben a rövidpályás gyorskorcsolyázók idei világkupa-sorozatának, ahol sajnos nincs jelen magyar induló. Ugyanakkor a jégen láthatjuk a korábban magyar színeket képviselő, immár a kínai válogatottat erősítő olimpiai bajnok Liu Shaoangot és Liu Shaolin Sándort – írta meg a Magyar Nemzet.

Az előző év végén országot váltó Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor a kínai válogatott tagjaiként mutatkoztak be október végén Montrealban a világkupa-sorozaton (előzőleg kínai versenyeken is részt vettek). A vegyesváltóban mindketten aranyérmet szereztek, sőt Liu Shaoang 500 méteren, amelyen ő a regnáló olimpiai bajnok, szintén győzött. 

Egy héttel később Montrealban rendezték a második világkupa-versenyt, ahol a Liu testvérek mind a kínai férfi-, mind pedig a vegyesváltóban aranyérmet nyertek. 

500 méteren Liu Shaolin a második, Liu Shaoang pedig ötödik lett egy bukás után, ami egyértelműen rossz kezdés.

A verseny során ugyanis történt egy kisebb ütközés a két kínai versenyző között. Liu Shaoang a 100-as, Lin Hszio-csün a 20-as sisakban versenyzett. 

Az esetről készült videót itt tekintheti meg:

Ez a short track (rövidpályás gyorskorcsolya). Rögtön mondtam Hszio-csünnek, hogy nincs semmi baj, koncenráljon a következő feladatára

– nyilatkozta Liu Shaoang, hozzátéve, hogy Lin Hszio-csün a döntő után bocsánatot kért tőle. 

Liu Shaoang a médiának azt is kiemelte, hogy Linnel jó barátok.

A második montreali világkupán a vegyes váltó érmesei: Liu Shaolin a bal, Liu Shaoang a jobb szélen. Forrás: X/ISU Speed Skating

***

Nyitókép: CHINASPORTS / VCG via Getty Images

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trl9
2023. december 16. 22:34
Hoppá,! Fakkye///
Tommaso
2023. december 10. 20:01
Olyan országba igazoltak, ahol akkora a konkurrencia, hogy még az olimpiai részvétel is kérdéses. De ők döntöttek igy. Vagy ki tudja?
szintetikus
2023. december 10. 17:52
A szoponcok által pénzel kínaiak, akik aztán képen fosták őket. 😂🤡
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. december 10. 17:49
ezt még a fosórém se szarja le
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!