Marco Rossi Orbán Viktorról: Azonnal felismertem, hogy követi és érti a játékot

2024. március 18. 06:46

A szövetségi kapitány elmondta, hogy addig marad, amíg követik őt.

2024. március 18. 06:46

Nyitókép: Földházi Árpád

A 444-nek adott interjút Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott sikeredzője, aki többek között Orbán Viktorról is beszélt: „Amikor először találkoztunk, valamikor 2012-2013 környékén lehetett a Sóstói-stadionban. Liftre vártunk, és bevallom, elsőre csak azt érzékeltem, biztos fontos ember lehet, mert testőrök őrizték. Aztán a liftben összeismerkedtünk, és dicsérte a Honvédot, amiért soha nem engedjük az ellenfelet játszani. Azonnal felismertem, hogy követi és érti a játékot. Honvéd-edzőként többször összefutottunk, és pár percet mindig beszéltünk a fociról. De csak a fociról. Aztán kapitányként persze sűrűbben. 

Soha nem adott nekem tanácsot vagy kért számon szakmailag” 

– emlékezett vissza.

Csányi Sándor elnökről elmondta: „Nagyon jó kapcsolatunk van: egy empatikus és rokonszenves ember. Köztünk minden tiszta. Aláírtunk egy szerződést, ami érvényben van 2025 decemberéig, vagyis a világbajnoki selejtezők végéig, és ezt tiszteletben is akarom tartani.”

Rossi leszögezte, hogy eddig soha senki nem próbált beleszólni a munkájába a politikusok oldaláról.

A közelgő Eb-vel kapcoslatban hangsúlyozta:  

„A csoportból való továbbjutás álom lenne. Németország ellen játszunk, amely egy jobb csapat. Svájcra ugyanez igaz. 

És ott vannak a skótok, akik ellen roppant nehéz játszani. Ez nem egy könnyű csoport.”

A magyar foci strukturális problémáiról beszélve elmondta, hogy a hiányosságok a szakmai oldalon érzékelhetőek. „Nincs elegendő versenyképes tudás a rendszerben, 

különös tekintettel a legérzékenyebb, 8 és 16 év közötti korcsoportok felkészítésére. Ez 6-7 különböző korcsoportot jelent, amiknek mind különböző igényeik vannak, és ezekre a különbözőségekre nagy hangsúlyt kell fektetni” – mondta.

Hozzátette: „minden az utánpótlásban kezdődik. Én azt látom, hogy 

van szándék a fejlődésre, de bizonyos know how még mindig hiányzik.

 Az igaz, hogy az állami pénz több a magyar labdarúgásban, mint máshol Európában, de az UEFA rangsor első tíz bajnokságában vannak olyan csapatok, melyek értéke magasabb a teljes NB1-es mezőny összértékénél. És a fizetések nem közelítik meg az olasz, angol vagy a török fizetéseket.”

Rossi szerint „ami leginkább megkülönbözteti az olasz futballistákat a magyaroktól, az a mentalitásuk. 

Az olaszok jobban hozzá vannak szokva, hogy utolsó pillanatig küzdjenek céljaikért,

 akkor is, ha csak minimális esély van a sikerre. Az itt töltött tizenegy év alatt sok olyan játékossal találkoztam, aki az első akadály után inkább feladta a küzdelmet. Ezt

 a mentalitást a Honvédnál és most a válogatottnál is megpróbáltuk megváltoztatni. Azt hiszem, ma ez a válogatottnál már látszik is.

 Akkor is küzdünk, akkor sem adjuk fel, és akkor sem félünk, ha jobb az ellenfél, vagy ha épp hátrányban vagyunk. Hiszünk magunkban.”
 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­­­g­ö­s­ ­­l­­á­­­n­y­­o­­­k­­ ­v­­á­r­n­­­a­k­ ­­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
manitowoc
2024. március 18. 11:37
1.) Marco Rossi : „Nincs elegendő versenyképes tudás a rendszerben, különös tekintettel a legérzékenyebb, 8 és 16 év közötti korcsoportok felkészítésére. Ez 6-7 különböző korcsoportot jelent, amiknek mind különböző igényeik vannak, és ezekre a különbözőségekre nagy hangsúlyt kell fektetni.” Micsodaaa? Ez egyszerűen NEM lehet igaz! 2.) Hiszen Orbán Viktor (aki Rossi szerint "követi és érti a játékot") kijelentette, hogy "A magyar futballban ma azért mennek jobban a dolgok, mert VANNAK AKADÉMIÁK. A LEGNAGYOBB ÉRTÉK A MAGYAR LABDARÚGÁSBAN MA AZ AKADÉMIAI RENDSZER. Ezt kell megőrizni és ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, EHHEZ ÉRTÜNK." Videón is mondja. https://www.youtube.com/watch?v=-zCne2uhMKk 3.) Erre itt ez az olasz fazon, és a mi Orbánunk véleményével szemben(!!!) azt merészeli mondani, hogy "Nincs elegendő versenyképes tudás a rendszerben, különös tekintettel a legérzékenyebb, 8 és 16 év közötti korcsoportok felkészítésére." Meg vagyok döbbenve...
Novicsok-5
2024. március 18. 08:40
Ennyire azért nem kell nyalni.
Átoperált Kiscsoportos
2024. március 18. 08:27
Jól van, kis Macaron továbbra is maradhatsz szöv. kap.! Megtámadtuk már Brüsszelt, Cigánycselédek? Ha Gyurcsány úr lenne a miniszterelnök 2-szer ekkora fizetések és nyugdíjak lennének fele ekkora árszínvonal mellett !!! Ezt is a Bakcigány Pedovajdátoknak köszönhetjük: - az EU-ban utolsók vagyunk - 2010 óta majd' 3 szorosa lett az államadósságunk - az € zóna 3-szorosa az inflációnk - az államháztartási hiány az EU-ban az egyik legnagyobb - 400 körül van az € - az EU-ban nálunk volt a legnagyobb vásárlóerő csökkenés - 2023-ban kb 2000 milliárd buktája volt az mnb-nek - az EU-ban az értékéből a legtöbbet vesztett deviza a HUF lett - itt adják Európa egyik legalacsonyabb bérét - itt van az EU-ban harmadik legnagyobb adóteher a fizetéseken
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!