Teljes erőbedobással az olimpiára

2024. március 27. 22:29

Milák Kristóf újra a fedélzeten, és Hosszú Katinka sem nyaralni ment a Kanári-szigetekre. Hamarosan eljön a számadás ideje, az időeredmények megmutatják a felkészülési időszak sikerességét.

2024. március 27. 22:29
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI / Vasvári Tamás

Nagy a csönd medencés és nyílt vízi úszóink körül. Legjobbjaink egyelőre távoli vidékeken készülnek az esztendő legnagyobb kihívásaira, különös tekintettel a párizsi olimpiára. Magyarország eddig 20 kvótát szerzett a sportágban, vannak, akik több számban is teljesítették a szintidőt, s vannak olyanok, mint Hosszú Katinka, akiknek még nincs meg a helyük az utazó csapatban.

MILÁK-MORZSÁK

A legnagyobb érdeklődés a legutóbb a tavaly tavaszi országos bajnokságon szereplő Milák Kristóf visszatérését övezi. A 200 méter pillangón világcsúcstartó, olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszis hosszas tipródás, távollét után végre újra edzésbe állt. Előbb itthon készült Zala György erőnléti edző segítségével és útmutatásai alapján, majd a Mandiner számolt be róla, hogy január második felében titokban a medencés munkát is elkezdte. Nem a bevált Duna Arénában, hanem klubja, a Budapest Honvéd létesítményében, reggel helyett délben, amikor senki nincs az uszodában. A 24 éves klasszis nem vett részt a februári dubaji edzőtáborozáson és a világbajnokságon sem. Az esemény után csatlakozott onnan hazatérő edzőjéhez, Virth Balázshoz, s a folyosói pletykák szerint azóta már a Kapás Boglárka munkáját is irányító szakemberrel együtt dolgozik. Hivatalosan mindössze annyit közölt a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), hogy Milák márciusban repülőre ült, és elutazott Tenerifére, ahol háromhetes felkészülési programon vesz részt.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!