Kiszivárgott: ez a párbeszéd zajlott az El Clasico játékvezetői között, Yamal meg nem adott gólja után! (VIDEÓ)

2024. április 23. 13:50

Óriási visszhangot váltott ki a vasárnapi, Real Madrid - Barcelona spanyol csúcsrangadó egyik kulcsjelenete: Lamine Yamal lövése után nem ítéltek gólt a játékvezetők. Nincs perdöntő felvétel, ám az újrajátszást is követelő Barca-elnök nyomására nyilvánosságra került a bírók közötti párbeszéd.

2024. április 23. 13:50
REAL-BARCA
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: sportsration.com

Ismert: az el Clasicót 3-2-re nyerte meg a Real Madrid, amely ezzel a diadallal – hat fordulóval a vége előtt – 11 pontos előnyre tett szert fő vetélytársával, a Barcelonával szemben.

A mérkőzés legvitatottabb jelenete Lamine Yamal lövése után alakult ki, a felvételek alapján ugyanis nem állapítható meg 100 százalékosan, hogy a mérkőzés 28. percében (ekkor 1-1 volt az állás), a madridiak ukrán kapusa, Andrii Ljunyin a gólvonalon túlról ütötte-e ki a labdát?

(Gyorsan jegyezzük meg: egy gól akkor érvényes, ha a labda teljes terjedelmével (!) áthaladt a gólvonalon; ha a legkisebb felülete érinti a vonalat – a gól érvénytelen...)

Mivel a VAR számára nem volt perdöntő felvétel, ezért a játékvezetők nem adták meg a gólt – persze, hogy az esetnek óriási visszhangja lett, nem csak Spanyolországban, hanem szerte a világon. 

A katalánok vezetőedzője, Xavi leginkább azt kifogásolta, hogy a világ egyik legszínvonalasabb bajnokságában miért nem vezették már be a gólvonal-technológiát (a BL-ben már használatos szerkezet összeköttetésben van a játékvezető órájával, és egyből jelzést ad, ha érvényes gól született...), Joan Laporta klubelnök pedig a mérkőzés újrajátszását követelte!

FC BARCELONA
A Barcelona játékosai hiába győzködték  Soto Grado játékvezetőt... Fotó: Getty Images/José Manuel Alvarez

Nyilván erre nem kerül sor, de 

a Barca elöljárója megszerezte az ominózus jelenet kapcsán elhangzó párbeszédet, amely Lamine Yamal meg nem adott góljánál hangzott el

César Soto játékvezető és a VAR-szoba között.

A játékvezetők közötti diskurzus így szól:

Soto Grado: „Nálam ez egyáltalán nem ment be.” 

VAR: „Nézzük meg Cesar, várj egy kicsit (...)”

Soto Grado (a játékosoknak): „Várunk. Nincs góltechnológia. Várunk. Várjuk a VAR-t. Lehet, hogy gól volt. Felülvizsgáljuk.”

VAR: „Sergio [az egyik VAR-referens – a szerk.] megáll az érintkezési pontnál, amikor [a labda] eltalálja Ljunyin kesztyűjét, és ő visszarántja. Várj egy kicsit, mert 360°-os felülvizsgálatot végzünk, de nem, megvan.”

Soto Grado: „Reméljük kiderítjük, hogy ez gól-e. Nem tudjuk.”

VAR: „Megállt, eltakarja Ljunyin teste. Várj egy kicsit. Még mindig keresünk bizonyítékot. 360°-os szög szükséges. Ez nekem nem megy, az egyik sem működik, ez sem működik, a következő, ez sem működik, ez sem működik...” 

Soto Grado: „Nem sietünk, ez egy nagyon fontos döntés. Nem sietünk, ellenőrizzék az összes kamerát.”

VAR: „Nincs más szögük. Megerősítjük, hogy nincs több kamera, igaz?”

Soto Grado: „Nem sietünk. A legjobb az, ha várunk. Várnunk kell!”

VAR: „Cesar, szögletrúgással folytassuk, nincs bizonyítékunk arra, hogy a labda bement, ezért szögletrúgással folytassuk! Nincs bizonyítékunk arra, hogy a labda bement volna. Szögletrúgás!”

Az összefoglaló és az eredeti hangfelvétel alább hallgatható meg. Az ominózus párbeszéd 1:55-nél kezdődik.

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­g­­­ö­s­­ ­­l­á­­­n­y­­o­­­k­­ ­­v­­­á­r­n­­a­­k­­ ­­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
fater0921
2024. április 24. 09:54
Azért nagyon gáz, hogy a "világ legerősebb" bajnokságában nincs meg a technológia, így lehet csalni a balettos csürhe javára. Biztos vagyok benne, hogy fordított esetben gondolkodás-és VAR-ozás nélkül befújta volna a gólt. Persze a madridi holló, nem vájja ki a madridi csaló holló szemét.
Dunhill67
2024. április 23. 19:50
"Joan Laporta klubelnök pedig a mérkőzés újrajátszását követelte!"...persze bazmeg...ne az egész bajnokságot mindjárt??
Szvidrigajlov
2024. április 23. 18:14
Annak a valószínűsége, hogy ez nem volt gól, kisebb, mint annak, hogy a bal fülem tövében egy fekete lyuk képződik, ami elnyeli a Naprendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!