Önkritikus értékelés: ezért került mentális mélypontra a Fradi

2024. május 02. 20:06

Kulcsmérkőzés vár a zöld-fehérekre.

2024. május 02. 20:06

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint arról beszámoltunk, múlt héten a Ferencváros férfi vízilabdacsapata először kapott ki a szezon során, a 10–8-as görögországi, Olimpiakosz otthonában elszenvedett BL-vereséggel véget ért az együttes óriási, 33 veretlen mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata. Nyéki Balázs vezetőedző szerint játékosai mentálisan mélypontra kerültek.

„Egy ilyen győzelmi széria után egy vereség letargiába is döntheti a játékosokat. Nem gondolom, hogy így történt, de

mentálisan mélypontra kerültünk. Talán azért, mert magasra tettük a lécet, talán azért, mert elkezdtünk álmodozni, hogy tökéletes szezonunk lehet.

Egy kicsit korainak gondolom, hogy bejutunk a négyes döntőbe, bár benne van a pakliban ez is, de ehhez kell a Barceloneta–Olimpiakosz mérkőzés olyan forgatókönyve, ami nekünk jó lehet, ha nyerünk” – nyilatkozta csütörtökön az M1 aktuális csatornán a szakvezető, majd hozzátette, tenniük kellett azért, hogy kijöjjenek ebből a kisebb hullámvölgyből, ezen a héten az első két edzésen fejben és fizikálisan is dolgoztak azon, hogy előrelépjenek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az FTC pénteken 20 órától az olasz AN Bresciát fogadja az ötödik fordulóban, és kedvező eredmények esetén biztosíthatja a négyes döntőbe jutását.

A csapat rutinos játékosa, Varga Dénes úgy fogalmazott, nem kell, hogy összetörje őket, játékosokat az athéni vereség, hiszen ott nehéz győzni, de nem is szabad azt gondolniuk, hogy a többi meccsüket úgyis megnyerik.

„Ez a meccs nekünk létfontosságú ahhoz, hogy továbbjussunk.

Most csak az számít, hogy megverjük a Bresciát, nem számít, mi volt előtte és mi lehet utána. Próbálunk higgadtak maradni és dominálni a mérkőzésen.

A kulcsjátékosaikat az első pillanattól fogva kiemelt figyelemben részesíteni és nem hagyni őket érvényesülni, hogy az egyének ne kapják el a fonalat úgy, hogy csapatként jól tudjanak teljesíteni” – szögezte le az olimpiai bajnok Varga Dénes.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!