Tanuljunk busóul

2010. február 15. 13:23

„Két tárgyból megvágtak. - Ne már, miből? - Matekból meg busóból - Hűha, mi volt a baj? - A geometria meg a kereplés.”

2010. február 15. 13:23
„Tananyag lesz Mohácson a busójárás - jelentette be Mohács egyre inkább a Jobbik helyi prominensével vívott presztízsharcáról elhíresülő polgármestere vasárnap. Szép is ez. Így majd egyre gyakoribbak lesznek az olyan beszélgetések, mint - »Na, hogy ment? - Ne is mondd, két tárgyból megvágtak. - Ne már, miből? - Matekból meg busóból - Hűha, mi volt a baj? - A geometria meg a kereplés«.

Nyúzzák majd a diákokat gatyatömésből, kolompolásból és télkergetésből, míg a lányok vesszővel-buzogánnyal űzése már bizonnyal a népszerűbb tárgyak közé tartozik majd. Párhuzamosan a lányok sikításból és a busók elől tessék-lássék menekülésből jeleskedhetnek majd a tanórákon.

Ettől még maga a kezdeményezés derék, bár sok féléves kurzust nehéz komolyan elképzelni belőle. A negyvenéves tapasztalattal bíró maszkfaragó műhelyének meglátogatása, idős sokacok előadásának régmúlt idők busójárásáról, egy órának arról, hogy milyen hullámvölgyeken van innen és túl a népszokás, természetesnek kellene lennie Mohácson. Megkockáztatom, az is. Bejelentés, melldöngetés nélkül. Ha másért nem, akkor azért, mert idegenforgalmi szempontból a város aligha kapaszkodhat másba. Ez nagyjából fel is rajzolja az ívet, hogy Debrecenben kolbásztöltésből és virágkötészetből, Baján halászléfőzésből, Egerben végvárságból, Kecskeméten pedig egyenesen repülésből kell majd számot adnia tudásáról a helyi diákságnak, hogy az ottani fesztiválok kellő pedagógiai megalapozottsággal fogadják a látogatókat.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2010. február 15. 18:32
A "szerző" logikáját követve aggódom a VI-VII. kerületi tanulóifjúságért.
drkovax
2010. február 15. 17:24
Félek, a szerző már nem emlékszik a tananyag és a tantárgy közötti különbségre. Vagy ő már a Magyar Bálint féle oktatáspolitika remeke ?
drkovax
2010. február 15. 17:24
Félek, a szerző már nem emlékszik a tananyag és a tantárgy közötti különbségre. Vagy ő már a Magyar Bálint féle oktatáspolitika remeke ?
miloka
2010. február 15. 17:05
Nem gondolom, hogy egy évess, vagy féléves anyag lenne. Azonban a múltunkat meg kellene ismertetni a gyerekekkel!! Múlt nélkül nincs jelen és nem lesz jövőnk!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!