Mi történt Edelényben?

2010. április 28. 12:05

Azt kiabálni éveken át, hogy „nyakunkon a fasizmus!”, azonban elutasítani az összefogást ellene, elképesztő és önveszélyes.

2010. április 28. 12:05

„Mivel a magyar baloldal hagyományosan a weimari Németországgal szokott példálózni, elég felidézni, hogy a Német Kommunista Párt 1932-ben a tartományi választásokon a nácikkal is képes volt összefogni a szociáldemokraták ellen, sőt még közlekedési sztrájkokat is közösen szerveztek, hogy meggyengítsék ellenfeleiket. Ami aztán olyan jól sikerült, hogy 1933. január 30-án Hitler pártja lett a legerősebb a Reichstagban. Igaz, ha a többi párt képes összefogni, akkor még mindig megakadályozhatták volna, hogy kancellárrá válasszák.

Szerencsére Edelény igencsak messze esik Berlintől, sőt még Budapesttől is. Köves Slomó rabbi felhívásának inkább szimbolikus jelentősége volt, a parlamenti erőviszonyok szempontjából elhanyagolható a jelentősége annak, hogy Molnár Oszkár vagy Daher Pierre ül a parlamentben. Felmerül azonban a kérdés: amennyiben a Jobbik, immár parlamenti pártként továbbra is kombinálja a szociális demagógiát a fajgyűlölettel, ahogy ezt kampánya során tette, hogyan viszonyul majd ehhez a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP?

A Fidesz április 25-én kétharmados többséget szerzett, 263 képviselője ül majd a parlamentben. Felelőssége óriási: rohamtempóban hatástalanítania kell az etnikai konfliktus aknamezejét, melyen lassan már vagy két évtizede sétálunk. Az elásott, rozsdásodó szerkezetek ugyanis előbb-utóbb felrobbannak a talpunk alatt. Elsőnek talán éppen ott, ahol már számosan megjósolták: BAZ megyében. Talán épp az edelényi körzetben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dusomoja
2010. április 29. 09:48
Cikket elolvasni, megérteni, ahogyan azt néhány előttem szóló mondta. Pelle arra akar kilyukadni, hogy a szocik csak szájkaratéznak arról, össze kell fogni a Jobbik ellen, valójában szarnak rá, csak az érdekli őket, az ő pártjuknak mi az érdeke. És kérem, hogy a zsidózó kommentelők takarodjanak már el a mandinerről!!! Piszok uncsi !!!
marós
2010. április 29. 09:13
Mi történt Edelényben ? Választás volt, a többség arra szavazott, akiben bízik, akinek a hitelességét elfogadja, ennyi az egész.
Öreg
2010. április 28. 20:16
Magam részéről nagyon tudok örülni, hogy sem Gur Nándor, sem más elfuserált /szoci/ politikus nem támogatta /visszalépéssel, vagy másképp/ a FIDESZ-t. Igy tiszta a 2/3 arány, nehogy már utólag a nagy fasizmus elleni összefogással indokolják gyenge teljesitményüket. Mindenki vivja meg a maga harcát, a FIDESZ jó kormányzással semmilyen /szoci vagy más/ szélsőségnek ne adjon reményt se arra, hogy egyhamar lapot osztanak nekik.
kanpalisoda
2010. április 28. 19:04
Én csak azt nem tudom, hogy az elmúlt nyolc esztendőben Pelle, és elvtársai miért nem fojtották meg a fasiszta-rasszista fenevadat itt Mo-on a saját barlangjában. Mert ugye tudjuk, hogy itt lakik. Tán csak nem azért, mert nagy igény van rá? Egyébként saját magam vagyok a tanúja egy esetnek(a sok közül) ami egy dunántúli! megyeszékhely kórházában esett meg két éve. Egy terhes cigányasszonyt hoztak az ambulanciára rosszulléttel. Azt mondta, hogy öngyilkos akart lenni, és ezért bevett öt rivotrilt. Hogy miért pont azt,és miért pont annyit, ő tudja. Meg a Molnár Oszi. Meg mindannyian.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!