Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Orbán és a taknyos orr

2013. szeptember 10. 12:08

Kevesebb helyen, drágábban lehet majd nyelvet tanulni egy új tervezet szerint, amely minőségbiztosításra hivatkozva venne el jelentős összegeket a nyelviskoláktól.

2013. szeptember 10. 12:08
Dési János
Dési János
Népszava

Egyrészt, felteszem, üzleti megfontolás áll a dolog mögött. Ki kell szorítani pár nyelviskolát, hogy a nyilvánvalóan feltűnő baráti vállalkozások nagyobbat kaszálhassanak. Másrészt fontos, hogy mindenki, aki itt él és mozog, az érezze, ki van szolgáltatva egy kiismerhetetlen központi akaratnak, amelynek csak kisebb-nagyobb (ember)áldozatokkal lehet elnyerni a kegyét. Harmadrészt - és ez ugyan a legjobb indulatú, de a legszörnyűbb - feltételezi, hogy itt mindenki hülye, gyámoltalan, szerencsétlen. 

Ha Orbán Viktor meghosszabbított keze nem fogná meg a magyar ember kezét, akkor az még az utca túloldalára sem tudna egyedül átmenni, képtelen lenne a taknyos orrát megtörölni és képtelen meghozni egy afféle felelősségteljes döntést, mint hogy hova jár nyelviskolába. Ilyesmit nem lehet a magyar emberre bízni, mert még a végén ezt is elrontja, arról nem beszélve, hozzászokik ahhoz, ő döntse el, mi a jó, mi a rossz és akkor aztán mi lesz a fülkeforral?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2013. szeptember 10. 18:16
Dédi profi a taknyos orr vonalon...
hátakkor
2013. szeptember 10. 18:15
"Kevesebb helyen, drágábban lehet majd nyelvet tanulni egy új tervezet szerint, " Nyelvet bárhol lehet tanulni..
Agricola
2013. szeptember 10. 17:19
Mondja Dési, aki még a nyelvtanítás területén is mindenkinél okosabbnak képzeli magát: „minőségbiztosításra hivatkozva venne el jelentős összegeket a nyelviskoláktól. Továbbá, például afféle buta feltételeket írnának elő, hogy minden nyelviskolának kell, hogy legyen úgynevezett nyelvi laborja,” Rengeteg nyelviskola működik. Vannak olyanok, amik azt ígérik, hogy kevés óraszámmal, kis fáradsággal, de jó nagy pénzért eljuttatják a pácienst a magas szintű idegen nyelvtudás birtokába. Persze nem juttatják el, csak a pénzt teszik zsebre. Ezeknek a „vállalkozásoknak” ellensége a minőségbiztosítás rendszere, mert ez akadályozná szélhámoskodásaikat. Ezek pártját fogja a nyelvtanítás területén is a mindenkinél okosabb Dési elvtárs!
justiceforhungary
2013. szeptember 10. 16:02
mars vissza a ketrecedbe !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!