Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Nyílt levél Szekó Józsefnek

2013. október 03. 11:47

Továbbra is aggályosnak tartjuk, hogy erős gazdasági érdekcsoportok a lakosság életkörülményeit hátrányosan befolyásoló változásokat idézhetnek elő.

2013. október 03. 11:47
Hoffmann Antal
Bama

„Tisztelt Polgármester Úr!


A Dunántúli Napló szeptember 13-i számában megjelent a laphoz eljuttatott levelem egy része, amelyben a Mohácsra tervezett vágóhíddal kapcsolatos aggályaimat fogalmaztam meg. Megrökönyödéssel vettem tudomásul, hogy írásom Önnél »kiverte a biztosítékot«. Sajnálom, hogy amikor a levélben leírt véleményemet megismerte, valószínűleg fordítva ült a lovon.

Kérem, hogy figyelmesen olvassa el újból, és akkor világossá válik, hogy nekünk, bezedekieknek elsősorban az ormánypusztai sertéstelep majdani környezeti hatásaival van problémánk, nem azzal hogy a beruházó hová fizeti majd az iparűzési adót!

Továbbra is aggályosnak tartjuk, hogy erős gazdasági érdekcsoportok, települések sűrűjében, az itt élő emberek alapvető emberi jogait sértve, a lakosság életkörülményeit hátrányosan befolyásoló, a környezetet károsító beruházásaikkal helyre nem hozható változásokat idézhetnek elő.

Ön arról ír, hány munkahelyet létesít Mohácson a Csányi-birodalom, azt viszont nem is említi, hány munkahelyet szüntet meg. Ön felszólított engem, hogy jobban tenném, ha a településünk ügyeivel foglalkoznék. Írásommal ezt tettem, ugyanakkor nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez ügyben Ön is az emberek életminőségét tartja fontosabbnak.

Szomorú, hogy az Ön országgyűlési képviselői szavazatával is elfogadott új Alaptörvény rendelkezésével szemben, miszerint minden magyar állampolgár alkotmányos alapjoga a tiszta levegő és az egészséges környezet, amit nem múlhat felül gazdasági érdek, Ön a gazdasági érdekre helyezi a hangsúlyt, ezt tartja elsődlegesnek. Nézetem szerint a mindenkori kormány és az önkormányzatok az alapjog szem előtt tartásával kötelesek eljárni.

Mi az Alaptörvény által biztosított jogunkkal akarunk élni és boldogulni, és Ön ezt »sületlenségnek« minősíti! Lelke rajta! Mindemellett kívánunk Önnek kiváló egészséget a 2014-ben sorra kerülő polgármester-választáshoz, valamint egy olyan reményekkel kecsegtető jövőhöz, amelyben téves döntések nem fenyegetnek egy második »mohácsi vész« bekövetkeztével!

Hoffmann Antal,Bezedek Község Polgármestere”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
opht
2013. október 03. 15:46
Ezt most komolyan szemlézni kellett??? Minden beruházásnak, létesítménynek vannak támogatói és ellenzői. Helyi ügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!