Matek

2014. április 24. 10:59

A betöltetlen informatikai állások száma annak ellenére nő évről évre, hogy ebben a szakmában nem csak magyar viszonylatban lehet kiváló életszínvonalat elérni.

2014. április 24. 10:59
Varga G. Gábor
NOL

Otthon a családok talán csak nem ismerik fel ennek a fontosságát, a közép- és felsőfokú oktatás szereplői, irányítói viszont ennél súlyosabb mulasztásban vannak. Nem elég ugyanis büszkének lenni Rubik Ernőre, a Graphisoft alapítójára, Bojár Gáborra, vagy a pár év alatt világcéggé nőtt, a nemzetközi porondon is kiválóan szereplő Prezi és UStream alapítóira, hanem tenni is kell azért, hogy minél több ilyen sikersztori szülessen.

Az ugyanis nagyon kevés, hogy egy minisztériumban egyetlen államtitkár megfeszített munkával a napi ügyek vitele mellett személyes meggyőződése miatt tűzi a zászlajára a technológiai innováció támogatását.

Reméljük, hogy arra talán mégis elég lesz ez, hogy a miniszterelnök és környezete kiszámolja: tizenötezer betöltött informatikus mérnöki állás még akkor is egy százalékkal növeli a magyar GDP-t, ha nem nő ki a városban egy újabb Prezi vagy egy újabb Graphisoft.

Hogy az informatikai cégek által előállított szoftverek exportjának értéke több százmilliárd forint, s hogy egy apró ötlet világ piacra juttatásához ebben a szektorban nem feltétlenül kellenek súlyos milliárdok. De a kormányzat mintha nem lenne képes elszakadni az egymillió új, gyártósor mellett létrehozott munkahely víziójától.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. április 24. 13:28
Ma -- tek Tegnap -- rebisz.
RAMBO
2014. április 24. 13:20
Nem arról van szó inkább, hogy lelépnek a népek innen jólkeresni nyugatra? Mert a haverjaim körében de.
Cassi
2014. április 24. 12:51
Az állások nagy része továbbra is alacsony szintű tudást igényel és ennek megfelelően siralmas pénzt is adnak érte. Minőségi, hosszú távú IT-s állásból továbbra is nagyon kevés van, és nagy változásra nem is lehet számítani. > tizenötezer betöltött informatikus mérnöki állás A szerző biztos ivott, ha azt hiszi, az ilyen állások a földből nőnek ki, a kormány akaratától függően.
elfelejtette
2014. április 24. 12:50
Ne erőltessétek a matekot, nem az erős oldalatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!