Internetadó: gazdasági csapás

2014. október 23. 10:34

Ustream, Prezi. Ez csak két nagyon konkrét példa arra, hogy miben is rejlene egy gazdasági kitörési lehetőség akár Magyarországnak is, és mi az, amivel teljesen ellentétes a kormány legújabb ötlete.

2014. október 23. 10:34
Campek
A KARD

Ez csak két nagyon konkrét példa arra, hogy miben is rejlene egy gazdasági kitörési lehetőség akár Magyarországnak is, és mi az, amivel teljesen ellentétes a kormány legújabb ötlete, a forgalomalapú internetadó. Gyakorlatilag biztosak lehetünk benne, hogy egy ilyen új adónem, nem csak a »zembereknek« jelent rezsinövekedést, hanem pusztító mértékű, igazából felmérhetetlen, de biztosan nagyobb mértékű gazdasági kárral jár, mint amennyi zsebpénz bevételt jelent a jelenlegi kormánynak az ebből befolyó, várhatóan később más területre költendő »extraprofit«.

Jelen cikket egy Balaton közeli településről írom, az egyetlen elérhető internet előfizetés egy nagyobb szolgáltató 250kbit/s-re limitált alternatív csomagja (ennyit tud a hálózat), valamint a mobilszolgáltatók frekvenciavásárlása után most már stabillá vált EDGE kapcsolat (előtte ez sem volt). A szolgáltatókra kivetett korábbi extra adók eredményezték azt, hogy ez az állapot be lett betonozva sok évre. A magyarországi internetes infrastruktúra relatív fejletlensége és egyértelműen túl magas lakossági és üzleti ára már eddig is jelentős visszafogó erőt jelentett a magyar IT piac fejlődésében, egy ilyen adó, még az állítólag tervezett limittel is újabb csapás egy egész szektorra, mely a világ fejlett országaiban a húzóágazatok közé tartozik, illetve mindenki szeretné, hogy oda tartozzon, úgy tűnik, minket kivéve. Ez Magyarország, 2014. Ez pedig Finnország, 4 éve, és erről a 4 napos hírről se feledkezzünk meg. Ja és erről sem, bár lehet, hogy ő csak a biztonságos adózás körülményeinek megteremtésére gondolt, pedig erősen választásiígéret-szaga volt a dolognak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2014. október 23. 17:57
http://coub.com/view/3rbsq
Korn
2014. október 23. 14:23
Van embör még széles e hazában aki nem sírta tele a netet a témában? Oszt azt se tudjuk mi lesz pontosan.
cutcopy
2014. október 23. 12:01
"Ustream, Prezi. Ez csak két nagyon konkrét példa arra, hogy miben is rejlene egy gazdasági kitörési lehetőség akár Magyarországnak is" Gazdasági kitörés, azt eddig mi akadályozta..? )
oskar
2014. október 23. 11:30
A NATO nagyobb hozzájárulást kér a fegyverkezéshez orosz veszélyre hivatkozva. Kormányunk, ezt be akarja szedni. Mert milyen más kiadás nőtt meg a tavajihoz képest?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!