De miért kell a vallásszabadság ellen tiltakozni?

2015. április 08. 19:08

Kit érdekelnek a melegek, kétfarkúak, háromlábúak, neonszínűek jogai, ha egy elektronikai cég vagy nagyvállalat profitja is tét lehet.

2015. április 08. 19:08
Soós Szilárd
reposzt

„Állandó érdekharc van emberek és embercsoportok között. Nincsenek mindenkinek egyformán jó törvények és szabályok.  Az emberek nagy többsége csak egyszerűen élni akar. A maga számára élhetővé tenni a környezetét, és kisebb energiával fenntartani magát. Vannak, akik úgy tartják fenn magukat kisebb energiával, hogy másokból élnek. Amiért nem dolgoztak, nem tettek erőfeszítést. Különböző eszközöket használnak ennek elérése érdekében. Ez mindig újabb és újabb társadalmi rajzolatokat, mintázatokat fog adni. Mindig újra alakulnak az emberi kapcsolatok.


Aki képes a környezetét alakítani, hatással lenni, manipulálni, azé a jövő. Nem a létszám számít. Itt nincs »igazság«.

Ez olyan keserűnek tűnhet. De inkább csak azt akartam bemutatni, hogy ez a purparlé (Pourparlel) a jogok körül Indianában csak egy kis vihar a biliben. Kit érdekelnek a melegek, kétfarkúak, háromlábúak, neonszínűek jogai, ha egy elektronikai cég vagy nagyvállalat profitja is tét lehet. (...)

Amihez az ember hozzáfér, hogy saját esze szerint megváltoztassa, az többnyire mindig a hiábavaló kategória lesz. Még akkor is, ha most pillanatnyilag jó ötletnek tűnik. Sajnos ilyen pillanatokból áll leginkább az életünk.

Ezért keresünk néha állandót, állandóságot. De azt magunkban nem találjuk. Ez mindig túl van rajtunk. A rendszerszemléletben maga  a rendszer  kerete az állandó, de benne minden változó.  Azt vallom, hogy Krisztushoz tartozom. Általa a világ Teremtőjéhez a rendszergazdához, aki a keretet adja. Most a biológia létezés kereteit ismerem, de bizonyosan más rendszere is van és más keretek között más lét. Részemről ez OK. Innen nézve nevetséges purparlé ez a sok jogi csűrés csavarás.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. november 01. 10:23
Az 1950-es években, egy kis faluban tapasztaltam és éltem meg azt, amit sorsközösségnek nevezhetek - az emberek számon tartották és segítették egymást - abban az időben, a saját nyomoruk elleni küzdelemben. Nem rajtuk múlóan az ő életük is megváltozott. Nem a megváltozásban látszik a baj.
madarasi.abel
2015. április 16. 18:09
Ah, ismerem én mulandóságom, jelentéktelenségem. A beképzeltséget viszont nem veszem magamra.
madarasi.abel
2015. április 16. 18:09
Állandó a pi, meg a gravitációs állandó. Állandó az emberiség tudni akarása. A jobb világba vetett hite. Sok minden állandó, mi gyarló emberi mivoltunkból ered. "Azt vallom, hogy Krisztushoz tartozom" - ez viszont nem állandó. Ez egy vallás, mi 2000 éve létezik, s kétezer év múlva csak a könyvekben lesz megtalálható. Nem beszélve arról, hogy még eközben sem állandó úgy magában: Jézus mást jelentett egy középkori parasztnak, s mást a protestáns reformátoroknak. Mást Ferenc pápának, s annak ellenkezőjét Semjénnek.
Csomorkany
2015. április 14. 22:15
Olyan divat maradt, amely eredményesen kiszorította a valódibb, mert jóval ártatlanabb áldozatokra való emlékezést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!