Rocksztár for prezident

2015. május 17. 16:02

A lengyel baloldal kiütötte magát a korrupciós gyanúkkal, a pártszakadással, de leginkább azzal, hogy nem volt képes tartalommal megtölteni baloldaliságát. Most alig több, mint két százalékot értek el.

2015. május 17. 16:02
Lendvai Ildikó
Népszava

„Orbán is, Komorowski is ijedten kapkod, kölcsön kérne néhány töltényt a rendszerellenesség fegyveréből. A lengyel elnök népszavazást ígért a pártok költségvetési finanszírozásának teljes megszüntetéséről, a választási rendszer gyökeres változtatásáról. Orbán legutóbbi beszédében mozgalmi kormányzást ígért, miután egyszer már visszaszívta, most ismét forradalomnak nevezte 2010-es győzelmüket. Újra érzelmekkel operálna: gyújtogat és bujtogat halálbüntetésre, idegengyűlöletre. Hallja a varsói vonatfüttyöt, nem vitás.

Talán nekünk is kellene. Hiszen a baloldalon a legnagyobb deficit éppen a magával ragadó érzelmekben és az új emberekben mutatkozik. Még van némi időnk megtalálni a friss mondandókat, az új, nem a párthierarchiából jövő embereket, a politikai bürokrácia lekerekített, unalmas világából kilépve elindítani a közéleti mozgalmak eleven folyamát vagy azokhoz csatlakozni. Nem a demokratikus intézmények helyett, hanem azokat élettel töltve meg. Mert nem szeretnék olyan gyorsvonatra szállni, ahova a mozdonyvezetőt az indulatok vak véletlenje ültette, és nem tudni, merre megy a szerelvény. Ehhez kicsit sokan ülünk rajta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
malakka
2015. május 18. 11:45
Már a szösszenet aláírása is nagyon sokatmondó: "Lendvai Ildikó, volt országgyűlési képviselő"
Bolond Istók
2015. május 18. 10:21
A Lengyel baloldal bukásától eljutni Orbánig komoly teljesítmény. Mindenféle túlzás nélkül, azt kell mondjam, hogy ez már kóros. Ezek tényleg elmebetegek. Ha 2018ban megint nyer a Fidesz, itt komoly összeomlások lesznek, ezek nem bírnak ki ellenzékben még egy ciklust sem anyagilag, sem mentálisan: - mindenhogy megroppannak. Durva dolgok lesznek, mindenki nagyon legyen majd résen. Rocksztár for prezident https://youtu.be/dXHQcp5zrbg Kösz, de kösz nem. :D
Wazze
2015. május 18. 00:30
Zsidó! A magyarellenesség jó lesz...
Peter8811
2015. május 17. 23:13
Anyukád rockandrollozott a szegényházban mielőtt belesett a vízmosásba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!