Halk öröm

2015. augusztus 05. 20:31

Mind többen akadnak olyanok, akik képesek megőrizni – vagy visszaszerezni – józan eszüket, és a kategorikus elutasítás helyett mérlegelnék, kiket szeretnének látni az országban, és kiket nem.

2015. augusztus 05. 20:31
A szerk.
Népszabadság

„Mégis: egy visszafogott, szerény és halk hurrát talán megengedhetünk magunknak. A fideszes gyűlöletgépezet az év eleje óta egyre magasabb fokozaton működik, már az is szép eredmény lenne, ha az idegenellenesség nem növekedne. A Tárki vizsgálata viszont ennek pontosan az ellenkezőjéről tanúskodik, arról, hogy az elmúlt hónapokban még csökkent is. Ráadásul észrevehetően, jelentősen.

Az előző ilyen felmérés áprilisban készült. Gondoljunk bele: még csak ezt követően árasztották el az országot az úgynevezett nemzeti konzultáció plakátjai.

A kormány vállalkozása nem egészen jött be. Mind többen akadnak olyanok, akik képesek megőrizni – vagy visszaszerezni – józan eszüket, és a kategorikus elutasítás helyett mérlegelnék, kiket szeretnének látni az országban, és kiket nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2015. augusztus 06. 12:47
Népszabóéknál most nagyon nehéz idők járnak. Már nem megy a hat katonára egy megrendelt példány, sőt a megmaradásuk is kérdéses. Ilyenkor a kis öröm is öröm. Nállatok most az megy, ami a szakállas viccben van: a főszerk kalapáccsal veri a farkát és ha megkérdezik mikor élvez, azt válaszolja, ha melléütök. Igaz, hogy a lap Vaklárma néven megy tovább? Így legalább változni sem szükséges és megőrizheti hagyományos értékeit.
Dénia
2015. augusztus 06. 09:37
Talán inkább be kéne látni ezúttal is, hogy a gyűlöletkampány a ti találmányotok. Mivel ennek az egésznek a gyűlölethez semmi köze.
berzsian56
2015. augusztus 06. 09:37
Ha igaz, hogy az idegengyűlölet csökken, akkor tartoztok egy bocsánatkéréssel, mert tőletek egyebet sem hallottunk,mint azt ,hogy megállíthatatlanul növekszik. Két lehetőség van. Vagy akkor hazudtatok,vagy most. Esteleg, reggel meg este.
puszika
2015. augusztus 06. 09:27
Ezt ügyesen megbeszéltétek a Tárkival!! Tán még a számlát is ti kapjátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!