Egyre nehezebb dilemma

2015. december 19. 09:38

A rezsim egyre nehezebb dilemmája lesz, miként kezelje Kövért.

2015. december 19. 09:38
Mészáros Tamás
Népszava

„Nyilvánvaló, hogy a Fidesz se kiköpni, se lenyelni nem tudja saját választmányának elnökét, aki ugyan épp a legrosszabbkor, az aktuális magyar külpolitikai törekvésekkel szemben, a Visegrádi Négyek mostanában javuló együttműködésének idején hajtott végre egy diplomáciai zavarórepülést, mégis, Orbán Viktor barátjának nemzetközi renoméját meg kell védeni. Ami persze reménytelen vállalkozás. A Fidesz még évekkel ezelőtt afféle politikai oszlopszentté avatta a mind zavarosabb Kövért – illetve hagyta, hogy azt csináljon saját magából -, mert sokszor felhasználhatta a radikális, ultrakonzervatív híveknek tetsző szövegek előadására. Bár folytonosan mentegetni-magyarázni kellett, hogy nem azt, nem úgy, és nem is abban az értelemben gondolta, amit mondott, de ezek a verbális botrányok is »jótékonyan« segítettek megosztani a társadalmat.

Ám most, amikor a kormánypárt - éppen a Jobbik rovására - oly nagymértékben megnövelte támogatottságát, vajon érdemes-e vállalnia azt a további kockázatot, hogy Kövér miatt veszíthet az úgynevezett középről? Érdemes-e eltűrnie, hogy magára, és közvetve a pártjára haragítja az egyenjogúságra vágyó nőket, s ha épp arra támad kedve, kínos helyzeteket teremt a külkapcsolatokban?

A rezsim egyre nehezebb dilemmája lesz, miként kezelje Kövért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvidrigajlov
2015. december 20. 14:42
Rózsadomb és Lipótváros proletárjai, EGYESÜLJETEK!
sobrk
2015. december 20. 11:21
100. diszlájkoló vagyok. Egy kis öröm a mai napra.
Peter8811
2015. december 20. 09:15
Ezért volt rossz a Horthy rendszer mert csak a férfi tudott dolgozni és eltartani 7 gyereket meg a feleségét a kommunizmus lehetővé tette a nők munkavállalását így ketten már akár egy-két gyereket is el tudtak tartani dupla jövedelem adó és nyugdíj járulékért.
packó_
2015. december 20. 08:43
Ez hazudik. Aki pedig hazudik, az lop is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!