Érjünk rá testvért nemzeni, megéri!

2015. december 11. 18:37

Az tényleg mindennek a mélye, ha valaki felismerésként ordítja a világba, hogy akinek nincs második gyermeke, annak harmadik sem lesz.

2015. december 11. 18:37
Veress Jenő
Népszava

„Balog szerint, a felmérések azt mutatják, hogy gyakran már a második gyerek születésére sem jut idő. Ahhoz azonban, hogy minél több háromgyerekes család legyen Magyarországon, először el kell érni, hogy a második gyerek is megszülessen. Anyám, ne sirass! Hogy mi van? Hogy az ezernyi fajta népbetegség, szapora csecsemőhalál, árvaság, korai öregség, elmebaj, egyke és sivár pusztán a ráérés hiányából fakad? (Persze a havi 300 órát teljesítő orvos nyilván nem ér rá annyira mint Deutsch Tamás.)

Az pedig tényleg mindennek a mélye, ha valaki felismerésként ordítja a világba, hogy akinek nincs második gyermeke, annak harmadik sem lesz.

De ám itt a rég várt csoda, hiszen a köz szolgája emelné a kétgyerekesek családi adókedvezményét, havonta öt kemény ezer forinttal!

Hát ki az a barom, aki ekkora összegre nem vállal be még akárhányat? Tíznél ez akár ötvenezer is lehet. Mesés! A nagycsaládosok charterekkel költöznek majd Hawaiira.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2015. december 14. 16:57
Elmagyarázom Jenőke! Nem arról van szó, hogy te épp ráérsz-e avagy sem! Hanem arról, hogy a nők kifutnak az időből, - ne mondd, hogy nem látod - és nem tudják megszülni a kistestvért, pláne a kistestvéreket. "pusztán a ráérés hiányából fakad?"
Szvidrigajlov
2015. december 13. 08:18
Mindenki, aki egy gyerek születését és felnőtté válását pénzben méri, mocsok rohadék. Jellemzően baloldali, vagy liberális. És jellemzően a Népszavában, az Indexen, vagy a 444.hu-n írogat. J.S.Bach az ötödik gyerek volt a családban. Mi van, ha a mama anno úgy gondolja, hogy inkább hawaii, vagy szicília...Mert arra van pénz, J.S. felnevelésére meg nincs.
Karbantartó9
2015. december 12. 19:00
Mindennek a mélye, az kérlek szépen te vagy, Jenőke! A sötét elme legmélye! Meg az ostoba rosszindulaté is.
peninsulavaldes
2015. december 12. 17:46
aki nem ér rá erre,az annyit is ér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!