Van másik

2016. február 08. 21:48

Nem Czunyiné volt az akadálya annak, hogy a keddi köznevelési kerekasztal eredményes legyen, hanem a kormányzati szakértelem hiánya.

2016. február 08. 21:48
A szerk.
Népszabadság

„Ami történt, az a hatalom logikája szerint való. A kormány újra bizonyítja, hogy képtelen bárkit is partnerként kezelni. A központ irányít, gond esetén cseréli a területgazdát. Pedig most nem az utasításoknak lenne az ideje, hanem a párbeszédnek, az osztálytermekben dolgozók problémái meghallgatásának, az egyedi megoldások megtalálásának.

Nem Czunyiné volt az akadálya annak, hogy a keddi köznevelési kerekasztal eredményes legyen, hanem a kormányzati szakértelem hiánya. És a tanárok tiltakozásának csúcspontján bíznak meg valakit az ágazat irányításával, akinek annyi közoktatási tapasztalata van, hogy valaha járt iskolába.

Holnap a tanárok az érdemi tárgyalás helyett megtanítják az új embernek, mi minden történik a közoktatásban. Mint pár hete Balog minisztert Miskolcon. Az tudjuk, hova vezetett: országos tüntetéssorozathoz.”

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. február 09. 11:20
vörösiszap..
Tintamin
2016. február 09. 09:39
Szerintem ennél szakértőbb kormánya még nem volt az országnak. Nézzükcsak: - Szíjjártó: remek jobbszélső, vízhordó, medenceépítő - Fazekas: úgy fekteti be az állam pénzét kiválóan prosperáló brókercégekbe, mint senki más - Semjén úr: hát nem most kapott kitüntetést egy nagyon híres vadászati kiállításon? - Tállai elvtárs: csak megszólal, és hullik a szájából az okosság Csupa szakértelem, alaposság, kompromisszumkészség. Több kéne az ilyen kvalitású emberekből, mindenhová őket kéne tenni, a tévék élére, az alkotmánybíróságba, a főügyészségre... oh wait..
belga
2016. február 09. 09:23
"És a tanárok tiltakozásának csúcspontján bíznak meg valakit az ágazat irányításával, akinek annyi közoktatási tapasztalata van, hogy valaha járt iskolába." Most komolyan: Ez milyen már? Lehet, hogy a maga szakterületén kiváló. De ettől ért annyira a közoktatáshoz, hogy érdemben tárgyalni tud a tanárokkal? (Ha magára valamit adó valódi szakember akkor persze sokat tanulhat az egyeztetésből.)
Korrupt Kornél
2016. február 09. 08:42
Szakértelem, bizony. Fidesz bukik, Kunhalmi oktatási miniszter lesz. Akkor lesz aztán jó kezekben az oktatás. A tanárok pedig -tisztelet a kivételnek- nem akarnak dolgozni. Ha elolvassa az ember a követeléseiket, ez látható. Eltörölni a kötelező óraszámot, az iskolában eltöltött időt -és olvasd végig, érdekes mind.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!