A jövő Magyarországáért

2016. február 19. 10:26

Kreatív iskolákat kell csinálnunk, mely stresszmentes, demokratikus, és a jövőre készíti fel gyermekeinket.

2016. február 19. 10:26
Korózs Lajos
Népszava

„Orbánék közoktatási koncepciója kártékony és nemzetellenes. A programként soha meg nem hirdetett, ám a szakmai és politikai tiltakozások ellenére gátlástalanul keresztülhajszolt közoktatási »blitzkrieg« felégetett és letarolt minden olyan értéket, amelyet az előző kormányok, nemegyszer ellentmondásosan bár, de mégiscsak a jövő, a modern, európai Magyarország érdekében alkottak. Orbán Viktor és cinkosai viszont olyan közoktatást teremtettek, amelynek eredményeképpen évente tízezrek kerülnek ki az iskolarendszerből anélkül, hogy bármiféle, a gazdaságban használható tudással rendelkeznének. Ők az új földesuraknak kiszolgáltatott zsellérek, a helyi hatalom kegyétől függő közmunkások, valamint a munkanélküliek tartós utánpótlásának biztos forrásai. Ha ide számítjuk azt a 340 ezer honfitársunkat is, akik már semmiféle nyilvántartásban nem szerepelnek és semmiféle ellátásban nem részesülnek, akkor ma Magyarországon csaknem 1 millió ember, a lakosság 10 százaléka van a lét és nemlét határán! Ezeket a folyamatosan újratermelődő, kiszolgáltatott és reménytelen helyzetbe taszított honfitársainkat Orbánék nemcsak azért tartják távol a tudás gyümölcsétől, hogy a pártállami kliensei és kegyencei még többet tudjanak ellopni a közösből, hanem azért is, hogy még esélyük se legyen felismerni sanyarú sorsuk okozóit, és nehogy rá tudjanak ébredni a mindenkit megillető szabadság és egyenlőség felemelő lehetőségére.

Ezt a rendszert nem lehet és nem szabad toldozni-foltozni! Ebben a kérdésben nincs, és nem lehet semmiféle alku, kompromisszum, kiegyezés! Amit a magyar közoktatás ügyében a szociáldemokraták, a konzervatív demokraták, a liberális demokraták, az új baloldaliak, a humanista mozgalmak, a szakszervezetek, az érdekvédelmi és civil kezdeményezések, a szülői képviseletek, a lakosaikért bátran kiálló önkormányzatok követelnek - az a rendszerváltás. Alapvető, lényegi változás, tagadása mindannak, amit 2010 óta a fideszes pártállam a közoktatással művelt. Nem csak a KLIK-et kell megszüntetni, hanem az egész közoktatást kell új, a jövő Magyarországát szolgáló pályára állítani. Kreatív iskolákat kell csinálnunk, mely stresszmentes, demokratikus, és a jövőre készíti fel gyermekeinket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2016. február 19. 16:43
ezt a barmot ....... valyon a kolket milyen suliba jartta ez az okor .............
pkarcsi
2016. február 19. 16:14
De kurvára okos lett ez a véresszájú rohadt komcsi.Ott voltál sokáig a hatalomba,mi a lófaszt csináltatok?Szemeztél Szűcs Erikával,aztán megtömted miliókkal.Akkor nem jutott eszedbe az ifjuság,belefáradtál elhülyült Fletó főnököd seggnyalásába?
ValamiFantázadús
2016. február 19. 15:54
"Kreatív iskolákat kell csinálnunk, mely stresszmentes, demokratikus, és a jövőre készíti fel gyermekeinket. " Mert a jövő az olyan lesz! :D Nap mint nap :D
Venn
2016. február 19. 14:47
Ilyen már volt Lajos! A Magyar B., Fodor G. minisztersége idején, nem emlékszel?? Stressz, demokrácia, jellem,etika kuss.....gyeplőt a tanulók közé, majd kialakul a szorzótábla, a szorgalom, a tudás magától.....lehet kábítózni is, de, ha az osztályfőnök megtudja, nem mondhatja el a szülőnek, inkább szívjanak el egyet közösen...emlékszel???? No, az a teljes csőd, amikor a kötelesség tudatról csak papíron van szó....vagy még ott sem...... :((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!