Levél

2016. május 08. 10:17

S egyszer, talán éppen most, rádöbbentek végre, hogy a világ szörnyű állapotát nem kis részben ti okoztátok. Persze nem ti, nem a redneckek, a cowboyok, a kansasi farmerek vagy a New York-i hipszterek, ó, nem! Hanem a vezetőitek.

2016. május 08. 10:17
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„Kedves amerikai választók!

(…)

Nekünk, a világ többi részének tényleg nem mindegy, ki irányítja az országotokat. De leginkább nektek nem mindegy. Nektek, akik szintén elveszítettétek illúzióitokat, s végtelennek tűnő, már-már megmosolyogni való naivitásotokat is. S egyszer, talán éppen most, rádöbbentek végre, hogy a világ szörnyű állapotát nem kis részben ti okoztátok. Persze nem ti, nem a redneckek, a cowboyok, a kansasi farmerek vagy a New York-i hipszterek, ó, nem! Hanem a vezetőitek. Akik az elmúlt két évtizedben puszta üzleti érdekeik miatt lerohantak országokat, exportáltak demokráciát mindenhová, ahol senki sem kért belőle, a ti titkos részlegei­tek műhelyeiben kiképzett provokatőrök, zsoldosok, »jó« terroristák ellen indították harcba a fiaitokat, amikor az üzleti érdekek okán kiderült, hogy a »jó« terroristákból rossz terroristák lettek.

S mindezt leöntötték valami elviselhetetlen, szirupos, ocsmány dumával, ami természetesen a demokráciáról, a világ békéjéről és Amerika nagyságáról szólt. Azután elkezdték hazahordani fiaitokat a nemzeti zászlókba burkolt koporsókban a hatalmas szállítógépek, de elnökeitek és az »elitetek« tagjai nagyon szépen gyarapodtak olajból, fegyverből, műkincsből, miegyébből, miközben a világban csak gyűlt, egyre gyűlt a gyúanyag, a gyűlölet, a harag, az engesztelhetetlenség, ami sajnos – mert az általatok felforgatott világ bennünket is veletek azonosít – miránk is visszahullott.

Ebből pedig az lett, hogy minekünk is elegünk lett belőletek. Előbb csak az álmainkkal számoltunk le, aztán rájöttünk, hogy a birodalmi Amerikából is elég volt. Elég volt a diktátumokból, elég volt a ránk erőltetni akart szabadkereskedelmi egyezményeitekből, a génkezelt élelmiszereitekből, az ostoba és igazságtalan és felfoghatatlan és aljas háborúitokból, úgy nagyjából mindenből, ami ti vagytok immáron pár évtizede.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2016. május 09. 13:46
Zsóti,nagyon kínlódsz...
Mindjárt
2016. május 09. 09:12
Na végre! Nagyon vártuk ezt a levelet. Biztosítom Bayer elvtársurat, a vörös rongy Népszabadság egykori jeles főmunkatársát, hogy minden amerikai választó erre a levélre várt. Novemberben, nem csak elnököt választanak Amerikában hanem nagyon sok képviselőt és szenátort is. Igazán sokat segítene ha Bayer eltársúr ezekről is részletesen kisegítené az amerikai választókat. Végre egy tiszta hang :)
sztálin elvtárs
2016. május 09. 08:29
Kezdjük talán azzal, hogy 'jó' terroristák nem léteznek, maximum olyanok akik minket nem bántanak, nem véletlenül hívják ezeket is terroristáknak. Kemény szavak ezek egy olyan embertől, aki annak szurkol, hogy az USA elnöki székébe az a Donald Trump kerüljön, aki azt a politikát képviseli, amit Bayer ide felvázolt, azzal a különbséggel, hogy a pc-t rasszizmusra cseréli. De nem találkoztam Bayernek még oylan írásával, ahol pl. Bernie Sanderst méltatja, aki viszont pontosan az ellen a politika ellen van, amit Bayer úr ide fölvázolt. Akkor most, hogy is van ez kedves Bayer úr?
romanov
2016. május 08. 22:55
És ezek után a sorok után milyen jó lenne, ha Bayer Zsolt csak 1 percre belegondolna, hogy minden hibája ellenére milyen lenne egy nem Amerika dominálta világ. De Bayer Zsoltnak valószínűleg már az agya helyén is benzin van, hogy minél hamarabb Molotov koktélt tudjon belőle csinálni, ha jönnek az amerikai harckocsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!