Kismamáknak babaváró, apukáknak tejfakasztó buli jár

2016. szeptember 15. 22:14

Mi szükséges ahhoz, hogy a lehető legjobban megünnepeljük egy új élet születését?

2016. szeptember 15. 22:14

„A tejfakasztásról a legtöbben már hallottunk, ám a babaváró bulinak még nincs akkora hagyománya hazánkban, mint Amerikában. Most összeszedtük, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a lehető legjobban megünnepeljük egy új élet születését.

Babaváró buli

Az angolul »baby shower«-nak nevezett eseménynek az USA-ban már hagyománya van. A babaváró buli kettős célt szolgál: a kismama valószínűleg az elkövetkezendő időben utoljára kapcsolódhat ki és szórakozhat a barátnőivel, másrészt a barátok és családtagok beszerezhetik számunkra az eddig elmaradt babakelengyéket.

Az összejövetel Amerikában szigorú etiketthez kötött, de nekünk nem szükséges ezt ennyire mereven követnünk. A lényeg az, hogy jól érezzük magunkat a szülés előtt. A legtöbb esetben a babavárót nem az anyuka, hanem valamelyik lánytestvér vagy barátnő szervezi meg. Fontos azonban, hogy folyamatosan egyeztessünk a kismamával. Nem a meglepetésbuli a cél, hanem az, hogy a várandós kismama tehermentesítve legyen a szervezkedés alól.

(...)

Az amerikai babaváró bulik valamilyen tematika köré szerveződnek, aminek csak a képzelet szabhat határt. A játékok is sokszor ezzel a tematikával vannak összekötve. Egy pelenka party elengedhetetlen kelléke a pelenkatorta, amit a vendégek közösen készítenek el a kismamának. Ez körülbelül 50 pelenkából készül el, és a belsejébe elrejthetnek bodykat vagy cumisüvegeket is.

(...)

A játékok tárháza végtelen, annyit és olyan szórakozást találunk ki egy bababulira, amennyit csak akarunk. A lényeg, hogy a kismama és a vendégek is jól érezzék magukat. A program végeztével pedig köszönjük meg a résztvevőknek, hogy velünk ünnepeltek és hogy pénzt és időt nem sajnáltak arra, hogy a családbővítést ünnepeljék.

Tejfakasztó buli

A tejfakasztó bulit az újdonsült apuka tiszteletére tartják, ahol a barátok köszöntik és támogatják a férfit, akinek egy új időszámítás kezdődik az életében. S hogy miért tejfakasztás? Úgy tartják, az elfogyasztott alkohol mennyisége arányban van az anyuka tejtermelésével. A baráti összejövetelt az első napokban szokták megtartani, amikor az anyuka és a baba még a kórházban vannak. Míg a babaváró bulin általában a hölgytagok szoktak inkább részt venni, a tejfakasztón nincs szabály arra, hogy csak a férfiak ünnepeljék a kicsi érkezését.

(...)

A barátok általában egy kocsmában vagy bárban jönnek össze, így nem kell otthon takarítani a kispapának egy görbe este után. Ha azonban megtehetjük és van kertünk akkor egy sütögetős estét is tarthatunk, ahova érdemes műanyag poharakkal és tányérokkal készülni, hogy ne kelljen a mosogatással és a romok eltakarításával sokat bajlódni. Egy alapszabály azért mégis van tejfakasztón, amit nem árt megjegyezni: nem illik eszméletlenre inni magunkat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!