Fiatalokat vegzál a rendőrség a bűnözők helyett

2017. június 13. 10:38

Ha arra megy el a rendőrség kapacitása, hogy 2 gramm füvet foglaljon le, annak csak a bűnözők örülhetnek, akikkel addig sem foglalkoznak.

2017. június 13. 10:38
Juhász Péter
Facebook

„Az Aurórában szombaton drograzziát tartottak. Pont egy olyan nap estéjén, amikor a kender ipari hasznosításáról szerveztek ott beszlégetést.

A rendőrségi közlemény azzal magyarázza ezt a szégyenteljes akciót, hogy a tucatnyi kormánykritikus civil szerevezetnek is otthont adó helyen drogozni szoktak. Az akció végén több mint 100 ember átvizsgálása, motozása után 15-tel szemben kezdeményeztek eljárást. Vagyis a résztvevők alig 15 százalékáról feltételezik, hogy fogyyasztó lehet. Ha bármilyen budapesti szórakozóhelyet megszáll a rendőrség ennél jelentősebb fogásra számíthatnának, hiszen Magyarországon százezrek használnak valamilyen illegális tudatmódosítószert hétvégente. 
»A felmérések azt mutatják, itthon minden harmadik 15–16 év közötti fogyasztott már valamilyen legális vagy illegális drogot, legalább háromszázötvenezer hétvégi drogfogyasztó van.«

A 16 évesek körében végzett kutatás azt mutatja, hogy a 8%-uk fogyasztott az elmúlt 30 napban(!) füvet. Tehát bárhol az utcán megállítanánk ennyi embert, hasonló érték jönne ki, mint a mostani razziánál. És ezek csak a 16 évesek, ha 25 éves körben néznénk, ez a szám a razzia eredményét muttaná bárhol az utcán. Ezt nevezi a rendőrség sikeres akciónak. Halkan jelzem hogy a rendőrök sem kivételek. Ha a Teve utcai kapitányságon végeznénk el ilyen tesztet, ott is ez lenne az eredmény.

Az Együtt szolidarításáról biztosítja az Aurórában vegzált vendégeket és elítéli a rendőrségi akciót. Ha arra megy el a rendőrség kapacitása, hogy 2 gramm füvet foglaljon le, annak csak a bűnözők örülhetnek, akikkel addig sem foglalkoznak.

Az Együtt szenvedélypolitikai programjának sarokköve, hogy ne a fogyasztókat kriminalizálja a büntetőpolitika, illetve orvosi célra legalizálják a kenderszármazékokat. Ennek van értelme, szórakozóhelyeken razziázni nincs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2017. június 14. 09:26
Azé' csak-csak meghatódtam, amikor látom, hogy néhányan azért aggódnak, mert a rendőrség felesleges dolgokkal és nem a bűnözőkkel foglalkozik. Amikor minden kis szarért tüntet néhány száz agyalágyult és őket biztosítja a rendőrség, az persze rendben van. Arról már nem is beszélek, hogy Tarlós beszedethetné (velük) az utánuk való takarítás költségeit.
tevevanegypupu
2017. június 13. 21:40
Szabad Magyarországon a kábítószer használata? Nem? Akkor?
Peter8811
2017. június 13. 20:18
Eza Juhász tiszta Napó Leon
SilentBob
2017. június 13. 19:40
A Soros-féle droglobbi nyilván Magyarországon is megkapaszkodott, az egyik jelzésértékű lépés még 2009-ből való, az „International Drug Policy Consortium” létrehozásával. Ez egy olyan hálózat, amelyet az OSF alapított, és az illegális droghasználat témakörére specializálódott. Jelenleg 173 szervezet a tagja, Magyarországról természetesen a Soros támogatta TASZ, illetve a Jogriporter Alapítvány dolgozik benne. Utóbbi amúgy szintén TASZ-leágazás, egy korábbi projekt önállósulása. Juhász Péter, a Kendermag Egyesület alapítója – ismerős arcok Forrás: MTI/Honéczy Barnabás Soros György egyébként a drogkérdés kapcsán Magyarországon is kifejtette gondolatait egy 2012-es konferencián saját egyetemén, a CEU-n. Úgy fogalmazott, hogy meglehet, téved, de a drog elleni háború csak ront a helyzeten. Alig kétperces megnyitójában arra is jutott idő, hogy rögzítse: a kábítószert, mint társadalmi problémát megoldhatatlannak tartja, az egészségügyi megközelítést viszont működőképesnek. Azon a fórumon egyébként ott volt Kasia Malinowska-Sempruch is, aki a Soros Global Drug Policy programjának (merthogy ilyen is van) az igazgatója. A drogügyeknek itthon két fontos, Soros-beágyazódású pillérük van, ez a TASZ és a Drogriporter projekt. Utóbbit Sárosi Péter alapítványa, az előbb említett Jogriporter vezeti, amely tavaly az OSF magyarországi költései között a 6. legmagasabb összeget kapta, mintegy 50 millió forintot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!