Gyermekben mért gazdagság

2017. december 28. 13:30

Európát mindenekelőtt meggyengült értékrendje, gyökereihez, kultúrájához való ragaszkodásának lazulása veszélyezteti.

2017. december 28. 13:30
Jobbágyi Zsófia
Magyar Hírlap

„»Napjainkban sajnos egyre gyengül Európában a családok ereje, ezért minél hamarabb újra kell definiálni a család jelentőségét. Vissza kell térni a hagyományos értékekhez, s a gazdagságot nem pénzben, hanem a gyermekek számában kell mérni« – az idézet Anna Záborská szlovák európai parlamenti képviselőtől származik. Azon a brüsszeli családkonferencián hangzott el nemrég, amely nem harsányan, mégis sziklaszilárdan képviseli évek óta azt a keresztény, konzervatív Európát, annak értékrendjét, amely napjainkra szűnni nem akaró fenyegetettség alatt áll. [A konferenciáról a Mandiner is tudósított – a szerk.]

Annak, hogy a határon inneni, valamint a Kárpát-medencei magyar családszervezetek összegyűlnek minden évben, és megkongatják a vészharangot az Euró­pai Unió szívében, óriási jelentősége van. Lássunk túl egy pillanatra a kampányon, George Soroson és a bevándorlás okozta folyamatos nyomás terhén: Európát mindenekelőtt meggyengült értékrendje, gyökereihez, kultúrájához való ragaszkodásának lazulása veszélyezteti. Az említett tanácskozás arról szól, miként lehetne bátorságot önteni a fiatalokba, hogy merjenek gyermeket vállalni, illetve arról, hogyan kell erősíteni bennük saját nemiségük felvállalását a genderkultúrával szemben. Érdemes ugyanis megállni egy pillanatra, és elgondolkodni azon, különösen a »Willkommenskultur uniós fellegvárában«, hogy nem véletlen, pláne nem ostobaság a visegrádi országok karakán összefogása a bevándorlók kötelező elosztása ellen. 

Anna Záborská azt is mondta, minden tagállamnak olyan családpolitikára lenne szüksége, amilyen a magyar. Aligha téved, hiszen jövőre a kormány már a GDP 4,7 százalékát költi a gyermeket nevelők különféle támogatásaira, s ez a két és fél százalékos európai átlag csaknem kétszerese. Mindez azt is jelenti, hogy 2010 óta kilencszázhatvanmilliárdról 1929 milliárd forintra emelkedett a költségvetésben a családokra fordított összeg. Azt, hogy hányfelé ágaznak a juttatások, nehéz lenne felsorolni. Ami viszont most fontos és aktuális: januártól még több támogatás jár a magyar családoknak, ismét emelkedik a gyermeket nevelők adókedvezménye, a diplomás gyed időtartama a duplájára emelkedik, csökkentik a nagycsaládosok jelzáloghiteleit gyermekszámtól füg­gően egy-egy millió forinttal, és januártól már a határon túl élő magyar családoknak is jár a segítség.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andre1bp
2017. december 29. 17:19
Ezek a családszervezetek a buzizáson kívül foglalkozhatnának mással is, pl. a növekvő ingatlanárakkal. Egy albérleti félszobába senki se fog gyereket csinálni.
Mich
2017. december 28. 21:49
"Gyermekben mért gazdagság"... ...akkor Afrika és Ázsia nem is olyan szegény...
koronaszepe
2017. december 28. 19:00
Az lehet, hogy nominálisan több jut családtámogatásra, de az biztos, hogy nem oda ér, nem oda szánják, ahol valóban szükség lenne rá. A csp összege nem emelkedett 10 éve.
SonGoku nagyfaterja
2017. december 28. 18:33
Jobbágykurva neked még mekis zacskóval a fejeden is nehéz lesz találni valami narancsbolsevik inszeminátort, bár jobb is ha nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!