Kérdéseim a honvédelmi intézkedési terv kapcsán

2018. január 05. 19:43

Annyi hazugság zúdult ránk az elmúlt időszakban közlemények, plakátok, reklámok, nyilatkozatok formájában, hogy hitetlenné váltam ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.

2018. január 05. 19:43
Balatoni József
WMN

„Azt is le kell még írni, hogy terrortámadás esetén ki és hogyan veszi fel a kapcsolatot a tanárokkal valamint a szülőkkel, a sikertelen kapcsolatfelvételeket pedig külön jelenteni kell a fenntartónak. Össze kell írni az iskolában levő vegyszereket is a tisztítószerektől a kémiaszertáron át a fűnyíró benzinjéig, és ezeket biztonságba helyezni. Nyilván kell tartani az összes alkalmazott tartózkodási helyét, és külön helyet kijelölni az élelmiszernek és a víznek. Ehhez pedig a minisztérium egy 34 oldalas mintát is küldött az iskolák vezetői számára.

Nem is tudom, hol kezdjem. Írás közben sokszor meg kellett állnom, elszámolnom százig, mert elég cifra, nyomdafestéket nem tűrő szavak jutottak eszembe. A jelen kommunikáció szerint ez NATO-elvárás, azért kell elkészíteni, mert nincs olyan hely Európában, ahol ne fordulhatna elő egy esetleges terrortámadás.

Sajnos eljutottam arra a pontra, hogy ezt már nem tudom elhinni. Annyi hazugság zúdult ránk az elmúlt időszakban közlemények, plakátok, reklámok, nyilatkozatok formájában, hogy hitetlenné váltam ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Sok mindent nem értek jelenleg, ezeket próbáltam meg kérdések formájában összefoglalni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. január 07. 08:05
NÁTÓ előirás, a RENÁTÓ-ban (Varsói Szerződés) még szigorúbbak voltak az előírások még a stencil papírt is szigorú elszámolás alá tartozónak nyilvánították, olyannyira, hogy Demszky Gábornak Bécsből hozta be az ÁVH a stencilpapírt, hogy legyen mire írnia Taxis élményeit. meg is hálálta nekik a 170 milliárddal.
annamanna
2018. január 06. 15:30
Katasztrófavédelmi terveket nem kértek a pedagógusoktól. Azok nagyon régóta vannak, időnként tartanak is tűzriadót az iskolákban, tehát ezt a helyzetet minden gyerekkel gyakoroltatják. Ha tűz van, telefonálni kell a tűzoltóknak, egyébként pedig minél gyorsabban el kell hagyni az épületet. Minden közintézményben táblák jelzik a menekülő útvonalakat. A kéményseprők rendszeresen ellenőrzik a kémények biztonságát. Ez egy bevett gyakorlat. A honvédelmi készültségre volt gyakorlat a kötelező honvédelmi szolgálat, amit a fidesz eltörölt. És nem is állított a helyére semmiféle polgári védelmet, tehát nincs semmi. Az elavult fegyverkészletet elajándékozták közel-keleti országoknak. A hadsereg MIG-29-es gépei például szétrohadtak, mert nem vitték őket hangárba. Így telt az idő, és akkor most hirtelen a tanárok ötleteljenek arról, hogy mit tennének, ha terroristák támadnák meg az iskolát. Ez így elég tréfás, mint az Illetlenek c. film, ahol felnőtt férfiak rohangáltak egy háborús gránát elől. Akkor fogod tudni, egy adott helyzetben mit tegyél, ha felkészítettek rá. Például az állami gondozás ellen az egyik kifogás az volt, hogy nagyon egyszerű hétköznapi szituációkra nem készíti fel a gyerekeket - pénzkezelés, bevásárlás, napi ügyek intézése, amit egy családban a gyerek fokozatosan elsajátít. Neked természetes, nincs benne semmi pláne; de ha valaki intézetben nőtt fel, az bizony ilyen kis dolgokban is elcsúszik, mert nincs rá felkészülve.
néhai Ch.Pilot
2018. január 06. 01:47
Te barom, te állat, te felelőtlen szarember! Rád gyerekeket bíznak, s pláne történelem tanítást? Felkészülni valamire - ez a fogalom ismeretlen nálad? Te nekem készülsz fel az óráidra? Ja, ez hülye kérdés volt, te biztosan nem. Te hígagyú macskajancsi! Katasztrófa, terrortámadás, bármi rossz kétszer olyan rossz, kétszer (vagy többször) annyi kárt okoz és áldozatot szed, ha felkészületlenül ér! Te fejetlen futkosást, pánikot akarsz? Mondok nagyon egyszerű példákat, te agyhalott bunkó, persze nem fogod megérteni, de én viszont felelősnek érzem magam, ezért elmondom ezeket: Mondd, te hármas ünnepek előtt nem szoktál bevásárolni alapvető élelmiszereket például? Hogy ne kellejen egy percet se "éhezned", te elkényeztetett rongy? Vagy: tudod, te nagyon kretén, hogy az emberek miért kötnek például biztosítást? Miért visznek esernyőt magukkal, ha előző nap csapadékot valószínűsít az időjárás jelentés? Miért zárják be a lakást, ha elutaznak? Az ilyen "ember" nem érdemli meg, hogy éljen!
kérdés
2018. január 06. 01:43
....és még ő történelemtanár...egyszerűen nem fér a fejembe....hogy mi minden volt már itten, a Kárpátok medencéjében, ő tudná elsorolni szakszerűen.....megáll az eszem.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!